Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών στο Παρίσι έριξε η Αστυνομία-Αποδυναμωμένος ο Μακρόν

Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών έριξε τη Δευτέρα η Αστυνομία στο Παρίσι. Οι διαδηλώσεις κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης συνεχίζονται, καθώς η κυβέρνηση ξεπέρασε με μόλις εννιά ψήφους διαφορά τον "σκόπελο" μιας πρότασης μομφής εναντίον της.

H πρώτη πρόταση μομφής, που κατατέθηκε από το μικρό κεντρώο κόμμα Liot, ψηφίστηκε από 278 βουλευτές, έναντι των 287 απαιτούμενων ψήφων για να περάσει, δηλαδή απορρίφθηκε για μόλις εννέα ψήφους. Η δεύτερη πρόταση μομφής από το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λε Πεν Εθνική Συσπείρωση, έλαβε, όπως αναμενόταν, λιγότερη υποστήριξη από τους βουλευτές των άλλων κομμάτων, μόλις 94 ψήφους.

Η Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε ότι θα αύριο Τρίτη θα προσφύγει κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού - που αποτελεί πλέον νομό του κράτους - στο γαλλικό συνταγματικό δικαστήριο.

Το Reuters σημειώνει ότι η αποτυχία του προέδρου της Γαλλίας να βρει υποστήριξη στο κοινοβούλιο για να θέσει σε ψηφοφορία τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού του συστήματος, έχει υπονομεύσει τη μεταρρυθμιστική του ατζέντα και έχει αποδυναμώσει την ηγεσία του.

Μπλοκαρισμένα φορτία

Φορτία με διυλισμένα προϊόντα από γαλλικά διυλιστήρια και αποθήκες ήταν μπλοκαρισμένα τη Δευτέρα λόγω της 13ης ημέρας των απεργιακών κινητοποιήσεων, παρόλο που κάποια διυλιστήρια λειτούργησαν με μειωμένη ροή.

Οι βιομηχανικές κινητοποιήσεις αποτελούν μέρος των πανεθνικών μέτρων στη Γαλλία κατά της μεταρρύθμισης για το συνταξιοδοτικό που αυξάνει την ηλικία συνταξιοδότησης κατά δυο χρόνια, στα 64 έτη. 

Αναμάνεται να υπάρξουν ελλείψεις στην παροχή πετρελαιοειδών στη Γαλλία και στην Ευρώπη λόγω των απεργιών. "Αναμένουμε ελλείψεις τον Απρίλιο (στη Γαλλία)", ανέφερε ένας έμπορος, ενώ ένας άλλος σημείωσε τον αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά καυσίμων. Εξάλλου λόγω της απεργίας δεν είναι δυνατή η είσοδος σε μεγάλα τάνκερς, κάτι που είναι απαγορευτικο για τις εισαγωγές καυσίμων.

Πηγές: ΚΥΠΕ, Σκάι

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ κινδυνεύει ακόμη και με... 100 χρόνια φυλακή-Είχε στο σπίτι του απόρρητα έγγραφα για πυρηνικά
Τουλάχιστον 20 νεκροί και 50 τραυματίες σε ταραχές στο Νότιο Σουδάν
Aναρρώνει ο Πάπας, κάθισε σε πολυθρόνα και διαβάζει εφημερίδες
Στο νοσοκομείο για εξετάσεις ρουτίνας ο Μπερλουσκόνι
Πούτιν: Οι Ουκρανοί έχουν ξεκινήσει την αντεπίθεσή τους... αλλά αποτυγχάνουν
Από την Ελλάδα είχε περάσει ο 32χρονος Σύρος που μαχαίρωσε παιδιά στο Ανεσί
Η πισίνα που είχε σχεδιάσει ο αρχιτέκτονας Αlvaro Siza του δίνει έμπνευση για ένα ακόμα δημιούργημα
Καμία αναφορά σε Κύπρο και αν. Μεσόγειο στο ανακοινωθέν του ΣΕΑ στην Τουρκία
Σε διαθεσιμότητα Κύπριος Βουλευτής του βόρειου Λονδίνου-Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά
«Δεν του έδιναν υπηκοότητα και αυτό μάλλον τον έκανε τρελό»