Αρνείται την πρόταση του Προέδρου και μας κατηγορεί για... μαξιμαλισμό το «υπεξ»

Την άρνηση της τ/κ πλευράς να δεχθεί την εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό επανέλαβε το «υπεξ» με ανακοίνωσή του λέγοντας πως «ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε τις σχέσεις μας με την ΕΕ και να προσπαθήσουμε να τις φέρουμε σε επίπεδο σεβασμού»

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση το «υπεξ» υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις το τελευταίο διάστημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη γι’ αυτό θέμα είναι «αποκομμένες από την πραγματικότητα» και αποσκοπούν στη «δημιουργία εικόνας».

Στη ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι δεν θα ήταν ρεαλιστικό «να περιμένουμε διαφορετική αντίληψη από τον νέο Ελληνοκύπριο ηγέτη, ο οποίος είναι ένας από τους κύριους αρχιτέκτονες της αποτυχίας της τελευταίας απόπειρας με στόχο μια συμφωνία στη βάση της ομοσπονδίας, η οποία τελείωσε στο Κραν-Μοντάνα».

Η πρόταση του Προέδρου, Νίκου Χριστοδουλίδη για «ενεργό συμμετοχή» της ΕΕ προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις από εκεί που σταμάτησαν «είναι μια επανεκδήλωση της ελληνοκυπριακής πολιτικής που βρίσκεται μπροστά μας εδώ και δεκαετίες. Η φιλοελληνική στάση της ΕΕ για την Κύπρο έκλεισε το δρόμο για μια αποδεκτή συμφωνία στο Κυπριακό και χρησίμευσε στη διαιώνιση του στάτους κβο. Θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε τη συμμετοχή της ΕΕ, η οποία συνεχίζει να διατηρεί την ίδια αντίληψη, στο Κυπριακό», υποστηρίζεται περαιτέρω.

Είναι καιρός να αναθεωρήσουν, προστίθεται, τις σχέσεις των Τ/κ με την ΕΕ, η οποία απέχει πολύ από το να δείχνει τη μεταχείριση που αξίζει στον τουρκοκυπριακό «λαό» και χρησιμοποιεί την οικονομική βοήθεια ως μέσο εναντίον τους. «Και να προσπαθήσουμε να τη φέρουμε σε ένα επίπεδο σεβασμού».

Το «υπεξ» εκφράζει την ελπίδα ότι η «νότια Κύπρος», η Ελλάδα και όλα τα μέρη που υποστηρίζουν τις μαξιμαλιστικές – όπως αναφέρει -  πολιτικές τους, θα δουν ότι η ομοσπονδία είναι ένα μοντέλο λύσης του παρελθόντος, χωρίς σημερινά δεδομένα και είναι ουσιώδες να γίνει αποδεκτή η υιοθέτηση μιας συμφωνίας που προβλέπει συνεργασία μεταξύ των δύο «κρατών» ως η μόνη σωστή επιλογή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο ψευδοκράτος τη Δεύτερα ο Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά Μέσα
Ενημερώθηκε για τις έρευνες για στημένα ο ΠτΔ-Ενισχύει την Επ. Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού
Θέματα των επιτροπών της ενόψει και ευρωεκλογών ανέλυσε η Σταύρου
Καμία αναφορά σε Κύπρο και αν. Μεσόγειο στο ανακοινωθέν του ΣΕΑ στην Τουρκία
Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΕΕ μπορεί να δώσει απτά κίνητρα σε όλους στο Κυπριακό
Σ. Στεφάνου: Μεσόγειος και Μ. Ανατολή απαλλαγμένες από όπλα μαζικής καταστροφής
Σε διαθεσιμότητα Κύπριος Βουλευτής του βόρειου Λονδίνου-Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά
Σε μαζική συμμετοχή καλούν οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές ένα χρόνο πριν τις εκλογές
Ανέλυσε το όραμα του για αξιοποίηση του ΦΑ ο Παπαναστασίου-Στην εξίσωση και η λύση του Κυπριακού
Για προώθηση έργων υποδομής συζήτησαν ο ΠτΔ και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου