Βραβεία Καλών Πρακτικών Εταιρικής Βιωσιμότητας & Υπευθυνότητας 2023

Την προκήρυξη για τα «Βραβεία Καλών Πρακτικών Εταιρικής Βιωσιμότητας & Υπευθυνότητας», ανακοίνωσε το CSR Cyprus σε συνεργασία με την Υπηρεσία Συνεργατικών Εταιρειών και Κοινωνικών Επιχειρήσεων, την αρμόδια δημόσια αρχή της Κυπριακής Δημοκρατίας για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ).

Στόχος του διαγωνισμού είναι η επιβράβευση πρωτοπόρων κυπριακών επιχειρήσεων στον τομέα της Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας (CSR) και η ανάδειξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που έχουν κοινωνικά/περιβαλλοντικά και επιχειρηματικά οφέλη και μπορούν να αποτελέσουν παραδείγματα υιοθέτησης αντίστοιχων προσεγγίσεων και από άλλες επιχειρήσεις.

Ο διαγωνισμός αποσκοπεί εξάλλου στην προώθηση και προβολή της συμβολής των κυπριακών επιχειρήσεων στη διαχείριση θεμάτων που αφορούν τόσο τις ίδιες όσο και τα ενδιαφερόμενα μέρη τους, μέσω της ανάπτυξης πρωτοβουλιών εταιρικής βιωσιμότητας και υπευθυνότητας.

Σπουδαία είναι τα οφέλη των εταιρειών που θα συμμετέχουν πάντως στον διαγωνισμό. Συγκεκριμένα, μέσα από τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να αναγνωριστούν μεταξύ ομοειδών οργανισμών ως πρωτοπόροι στον τομέα της Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας, να διευρύνουν και να ενισχύσουν τη φήμη και αξιοπιστία τους τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο και να αναδείξουν την καινοτομία του οργανισμού και τη δέσμευσή τους στη βιώσιμη ανάπτυξη. Σημαντικό πλεονέκτημα είναι και το γεγονός ότι οι εταιρείες αναμένεται να επηρεάσουν περαιτέρω την προώθηση της Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας στη χώρα μέσω της υιοθέτησης αντίστοιχων «καλών πρακτικών» από άλλες επιχειρήσεις

Οι Καλές Πρακτικές που θα υποβληθούν θα αξιολογηθούν από Επιτροπή Αξιολόγησης σύμφωνα με τα εξής κριτήρια: Στρατηγική Προσέγγιση Πρακτικής, Υλοποίηση Πρακτικής, Αποτελέσματα Πρακτικής.

Οι νικητές των βραβείων θα ανακοινωθούν σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 15ου Συνεδρίου για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα, στις 4 Ιουλίου 2023, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia.

Σημειώνεται ότι στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος οντότητες που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην Κύπρο, υποβάλλοντας έως και δύο καλές πρακτικές, με την προϋπόθεση ότι αφορούν ξεχωριστά προγράμματα, που έτυχαν εφαρμογής στην Κύπρο.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά πατώντας εδώ ή με αποστολή στο info@csrcyprus.org.cy με καταληκτική ημερομηνία την 21η Απριλίου 2023 στις 14:00.

Πληροφορίες

Οργανωτές: CSR Cyprus, IMH

Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha TV, CBN(Cyprus Business News), περιοδικό GOLD, περιοδικό ΙΝ Βusiness, Super FM, πορταλ REPORTER

Δειτε Επισης

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Open Day για σπουδές Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Κτηνιατρικής
Σταδιακή Μεταστροφή του Πλαισίου Παροχής Υγειονομικής Περίθαλψης και επιστροφής εξόδων προς μοντέλα με βάση την αξία
Βελτίωση, εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων
Αναβαθμίζοντας τις Υπηρεσίες Υγείας του τόπου
Ανάπτυξη γενικών διασυνοριακών υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας στην Κύπρο
Οι σημαντικότερες καλύψεις της ταξιδιωτικής ασφάλισης
Η πλειοψηφία των Κυπρίων είναι ενημερωμένοι για τη σπατάλη τροφίμων
Μεγάλος διαγωνισμός REPORTER και So Easy Travel Insurance-Δωροκάρτα αξίας €500 σε έναν αναγνώστη
Τελετή αποφοίτησης American College 2024
Μια νέα Λάρνακα στα σκαριά