Βραβεία Καλών Πρακτικών Εταιρικής Βιωσιμότητας & Υπευθυνότητας 2023

Την προκήρυξη για τα «Βραβεία Καλών Πρακτικών Εταιρικής Βιωσιμότητας & Υπευθυνότητας», ανακοίνωσε το CSR Cyprus σε συνεργασία με την Υπηρεσία Συνεργατικών Εταιρειών και Κοινωνικών Επιχειρήσεων, την αρμόδια δημόσια αρχή της Κυπριακής Δημοκρατίας για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ).

Στόχος του διαγωνισμού είναι η επιβράβευση πρωτοπόρων κυπριακών επιχειρήσεων στον τομέα της Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας (CSR) και η ανάδειξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που έχουν κοινωνικά/περιβαλλοντικά και επιχειρηματικά οφέλη και μπορούν να αποτελέσουν παραδείγματα υιοθέτησης αντίστοιχων προσεγγίσεων και από άλλες επιχειρήσεις.

Ο διαγωνισμός αποσκοπεί εξάλλου στην προώθηση και προβολή της συμβολής των κυπριακών επιχειρήσεων στη διαχείριση θεμάτων που αφορούν τόσο τις ίδιες όσο και τα ενδιαφερόμενα μέρη τους, μέσω της ανάπτυξης πρωτοβουλιών εταιρικής βιωσιμότητας και υπευθυνότητας.

Σπουδαία είναι τα οφέλη των εταιρειών που θα συμμετέχουν πάντως στον διαγωνισμό. Συγκεκριμένα, μέσα από τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να αναγνωριστούν μεταξύ ομοειδών οργανισμών ως πρωτοπόροι στον τομέα της Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας, να διευρύνουν και να ενισχύσουν τη φήμη και αξιοπιστία τους τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο και να αναδείξουν την καινοτομία του οργανισμού και τη δέσμευσή τους στη βιώσιμη ανάπτυξη. Σημαντικό πλεονέκτημα είναι και το γεγονός ότι οι εταιρείες αναμένεται να επηρεάσουν περαιτέρω την προώθηση της Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας στη χώρα μέσω της υιοθέτησης αντίστοιχων «καλών πρακτικών» από άλλες επιχειρήσεις

Οι Καλές Πρακτικές που θα υποβληθούν θα αξιολογηθούν από Επιτροπή Αξιολόγησης σύμφωνα με τα εξής κριτήρια: Στρατηγική Προσέγγιση Πρακτικής, Υλοποίηση Πρακτικής, Αποτελέσματα Πρακτικής.

Οι νικητές των βραβείων θα ανακοινωθούν σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 15ου Συνεδρίου για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα, στις 4 Ιουλίου 2023, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia.

Σημειώνεται ότι στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος οντότητες που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην Κύπρο, υποβάλλοντας έως και δύο καλές πρακτικές, με την προϋπόθεση ότι αφορούν ξεχωριστά προγράμματα, που έτυχαν εφαρμογής στην Κύπρο.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά πατώντας εδώ ή με αποστολή στο info@csrcyprus.org.cy με καταληκτική ημερομηνία την 21η Απριλίου 2023 στις 14:00.

Πληροφορίες

Οργανωτές: CSR Cyprus, IMH

Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha TV, CBN(Cyprus Business News), περιοδικό GOLD, περιοδικό ΙΝ Βusiness, Super FM, πορταλ REPORTER

Δειτε Επισης

Το Memories Rooftop Bar υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα μοναδικό πάρτυ!
Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας της ΟΕΒ στον Πρωτογενή Τομέα: Λήξη προθεσμίας στις 14 Ιουλίου
Τα διάσημα προπονητικά camps από Real Madrid Foundation
Τροφιμογενείς νόσοι: Εσύ ξέρεις τι είναι και πώς μπορείς να προστατευτείς;
Το EUC μεταξύ των κορυφαίων 201+ πανεπιστημίων στον κόσμο στo Industry, Innovation and Infrastructure των Times Higher Education Impact Rankings 2023
Αυτό το τριήμερο ψήνεσε για μια βόλτα ….στο άπειρο;
Το «Zero Drop–Αποστολή Νερό» ενάντια στη λειψυδρία με τη στήριξη του The Coca-Cola Foundation
Νέος διαγωνισμός: Αποκτήστε ένα Limited edition Thermomix
Απόλαυση… Χωρίς ζάχαρη! Νέα ατομικά παγωτά PAPAFiLiPOU!
Δεξίωση για τη συμφωνία του CIM με το Πανεπιστήμιο Cambridge