Ορο για ομαλοποίηση σχέσεων Κύπρου-Τουρκίας φέρεται να θέτει ο Σίσι

Η Αβρούπα γράφει σήμερα ότι η ομαλοποίηση των σχέσεων της Κύπρου με την Τουρκία και η συμμετοχή της τελευταίας στο «Φόρουμ Φυσικού Αερίου Ανατολικής Μεσογείου» είναι ανάμεσα στους όρους που έθεσε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου για ομαλοποίηση των σχέσεων της χώρας του με την Τουρκία.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα αναφέρει ότι μετά τον όρο να αποσυρθούν τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα από τη Συρία, που έθεσε ο Πρόεδρος Άσσαντ για ομαλοποίηση των σχέσεων της χώρας του με την Τουρκία, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου ζήτησε την απόσυρση όλων των τουρκικών στρατευμάτων από την Λιβύη για ομαλοποίηση των σχέσεων της δικής του χώρας με την Άγκυρα.

«Η Αίγυπτος λέει στην Τουρκία ομαλοποίηση με την Κύπρο», σημειώνει η Αβρούπα. «Τι σημαίνει ομαλοποίηση [των σχέσεων] της Κύπρου με την Τουρκία; Επιστροφή στις συνθήκες της Κυπριακής Δημοκρατίας του 1960, αποσύροντας τις 50.000 κατοχικά στρατεύματα και τον πληθυσμό που μεταφέρθηκε. Ακόμα και ο Μακάριος δεν ζήτησε αυτά που ζητάει ο Σίσι!», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Δειτε Επισης

Η Κύπρος επιβεβαιώνει την δέσμευσή της στον Χάρτη OHE
Χάθηκαν τα ίχνη 57χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Ξεκίνησε η συζήτηση για δημοσίευση των σημείων που τοποθετούν κάμερες-Στόχος η μείωση της καχυποψίας
Ήρθε για να μείνει ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, δεν πέφτει κάτω από τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Σκληρή κριτική Ερχιουρμάν σε Τατάρ-«Πλήγμα στο κύρος του θεσμού του Τ/κ ηγέτη η θητεία του»
Με την νέα ηγεσία της ΕΔΕΚ συναντήθηκε ο Πρόεδρος ΔΗΠΑ
ΒΙΝΤΕΟ: Το Πεντάγωνο έδειξε πώς λειτουργούν οι βόμβες που έριξαν στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος καυγάς για δολοφονία Θανάση-Προκλήσεις και βαριές κουβέντες από τον τότε σταθμάρχη
Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων με ΤΑΚΑΤΑ στη Γαλλία-Πάνω από 2,5 εκατ. ανακλήσεις
Αρνήθηκε να δει τον Αρχιεπίσκοπο ο Τυχικός-Καταγγέλλει καταπιεστική συμπεριφορά η συνήγορός του