Θα στηρίξει τις πρωτοβουλίες του Προέδρου για το Κυπριακό η Δημητρίου στο Συμβούλιο του ΕΛΚ

«Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να εντατικοποιήσουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες μας και να απευθυνθούμε προς την Διεθνή Κοινότητα. Με πρωτοβουλίες που αυξάνουν την αξιοπιστία μας και θα πείθουν και τον πλέον κακόπιστο κριτή για την ειλικρινή βούληση της δικής μας πλευράς», δήλωσε, αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ. Τόνισε, ταυτόχρονα, πως η πρόεδρος της παράταξης, προτίθεται να αξιοποιήσει την συμμετοχή της στο Συμβούλιο Ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για να στηριχθεί κάθε πρωτοβουλία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον Ονούφριο Κουλλά, τα όσα αναφέρει σε χθεσινή του συνέντευξη ο Γενικός Διευθυντής Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κ. Μάριο Νάβα, κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση και ως τέτοια επιθυμούμε να τα χαιρετήσουμε.

«Η επισήμανση της συνεχιζόμενης παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου, των αποφάσεων και ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αναφορικά με τις τουρκικές ενέργειες στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, όπως και το κάλεσμα του Ευρωπαίου αξιωματούχου προς την Τουρκία για την άμεση και χωρίς προϋποθέσεις παράδοση της περιοχής των Βαρωσίων στην αρμοδιότητα της ειρηνευτικής δύναμης Κύπρου, κρίνονται ως πολύ σημαντικές, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη και τις εν εξελίξει προσπάθειες για επανεκκίνηση της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού υπό την αιγίδα και τις παραμέτρους του Σ.Α. του ΟΗΕ, μετά και την πρόσφατη επίσκεψη της Αναπληρώτριας Γ.Γ. των ΗΕ αρμόδιας για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο», πρόσθεσε.

Εξίσου σημαντικές, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, κρίνονται και οι αναφορές του κ. Μάριο Νόβα ότι η παρουσία της Ε.Ε. στις συνομιλίες μπορεί να διασφαλίσει ότι οι πολιτικές συμφωνίες θα συμβαδίζουν με το κοινοτικό κεκτημένο, καθώς και ότι σε κάθε επαφή με την Τουρκία, η Ε.Ε είναι ξεκάθαρη ότι θα πρέπει να σεβαστεί και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της κοινής δήλωσης Ε.Ε-Τουρκίας του 2016 για το Μεταναστευτικό.

«Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να εντατικοποιήσουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες μας και να απευθυνθούμε προς την Διεθνή Κοινότητα. Με πρωτοβουλίες που αυξάνουν την αξιοπιστία μας και θα πείθουν και τον πλέον κακόπιστο κριτή για την ειλικρινή βούληση της δικής μας πλευράς», τόνισε.

«Ενόψει λοιπόν και της επικείμενης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες μεταξύ 24-25 Μαρτίου, ο Δημοκρατικός Συναγερμός προτίθεται να αξιοποιήσει την συμμετοχή της Προέδρου του Κόμματος, κα. Αννίτας Δημητρίου, στο Συμβούλιο Ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που θα προηγηθεί της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έτσι ώστε να στηριχθεί κάθε πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία θα κινείται προς αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ.

Δειτε Επισης

Μπαίνουν στο δικαστικό ρινγκ για τη μητέρα των μαχών Εισαγγελία και Ελεγκτής-Ο τελικός των κορυφαίων θεσμών
Επανέρχεται η CMC-«Η ΕΤΥΦΑ εξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει για όλες τις αλλαγές»
Κινέζος Πρέσβης: Η Κίνα τηρεί μια στάση αρχών στο Κυπριακό
Η λύση του Κυπριακού βάσει ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε εκδήλωση στη Λευκωσία
N. Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού
Έφτασε στη Γάζα από την Κύπρο το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της προβλήτας (pics)
Πρόεδροι Ζαμβίας, Μοζαμβίκης και Μποτσουάνας στηρίζουν προσπάθειες λύσης Κυπριακού
Η ΕΤΥΦΑ απορρίπτει ισχυρισμούς κινεζικής Κοινοπραξίας στο Βασιλικό
Ε. Χαραλαμπίδου σε Νομική Υπηρεσία-«Ο Εισαγγελέας εκτίθεται, υπάρχουν διαβαθμίσεις για να κλείνουν στόματα»
Ευγνωμοσύνη Λευκωσίας για στάση στο Κυπριακό εξέφρασε ο Πρέσβης στο Νεπάλ