Αναβιώνει αντιδράσεις το κατηγορητήριο στο δικηγορικό Αναστασιάδη-Ζητά απαντήσεις το ΑΚΕΛ

Στο προσκήνιο επανέρχεται το πολυσυζητημένο θέμα των χρυσών διαβατηρίων, μετά και την επίδοση κατηγορητηρίου στο δικηγορικό γραφείο «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης & Συνέταιροι ΔΕΠΕ» και την ιδιωτική εταιρεία Imperium Services Limited από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας του Παγκύρπιου Δικηγορικού Συλλόγου, επιδόθηκαν κατηγορητήρια στο οποίο περιλαμβάνονται επτά αδικήματα, τα οποία έχουν σχέση με τους ελέγχους για την προέλευση των κεφαλαίων από τους επενδυτές που αιτούνταν πολιτογράφηση, τόσο για τους ίδιους όσο και για τα μέλη των οικογενειών τους.

Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Γιώργος Χριστοφίδης, ανέφερε ότι παρόμοια έρευνα διεξάγεται και για άλλα δικηγορικά γραφεία και εταιρείες, ενώ υπέδειξε πως ο Σύλλογος έχει ελέγξει μέχρι στιγμής 26 δικηγορικά γραφεία.

Σχολιάζοντας της εξελίξεις, το ΑΚΕΛ αναφέρει πως η εξέλιξη αυτή, «υπενθυμίζει σε όλους τη θεσμική διαφθορά και την εμπλοκή του τέως Προέδρου στο σκάνδαλο των διαβατηρίων».

Το ΑΚΕΛ επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση, όπως αναφέρει, «ότι τα σκάνδαλα της δεκαετίας Αναστασιάδη-Συναγερμού δεν είναι περασμένα ξεχασμένα. Οι εκλογές δεν παραγράφουν τα σκάνδαλα της δεκαετίας. Το αίτημα για κάθαρση και λογοδοσία όσων εξευτέλισαν τον τόπο παραμένει για εμάς αλλά και για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας επιτακτικό. Το κόμμα του Νίκου Αναστασιάδη, η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη και τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτή πρέπει να πάρουν θέση. Τι θα γίνει με τη διαλεύκανση του σκανδάλου των χρυσών διαβατηρίων και την προσαγωγή στη Δικαιοσύνη των εμπλεκόμενων; Θα συνεχιστεί η σιωπή και η ατιμωρησία; Θα λογοδοτήσει ή όχι ο Νίκος Αναστασιάδης για τη θεσμική διαφθορά που εξευτέλισε τη χώρα ανά το παγκόσμιο».

Τέλος, στην ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ σημειώνει πως όλοι θα πρέπει να συναισθανθούν ότι η Κύπρος δεν πρόκειται να γυρίσει πραγματικά σελίδα χωρίς κάθαρση, λογοδοσία και τιμωρία για όσα διαπράχθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια.

Δειτε Επισης

«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
ΒΙΝΤΕΟ: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»
Τέθηκε σε λειτουργία η υπηρεσία «Τι ψηφίζω»-Όλες οι λεπτομέρειες
Υπ. Εργασίας: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση εργασιακών σχέσεων
Επιβεβαίωση της βρετανικής θέσης ως προς τις απευθείας πτήσεις για Τύμπου
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»
Προκαλούν τα κατεχόμενα-«Αδικία και ιστορικό λάθος η ένταξη Κύπρου στην ΕΕ»
«Η Κύπρος σταθερός συνεργάτης και εταίρος της ΕΕ»-Το μήνυμα ΥΠΕΞ για την ένταξη Κύπρου στην Ένωση
Συναντήθηκε με Μπορέλ η Ολγκίν-Έλαβε πλήρη στήριξη της ΕΕ για τις συνομιλίες για Κυπριακό