Δεν δείχνουν πολιτικά κίνητρα οι έρευνες για τον εμπρησμό στο οίκημα της ΕΔΕΚ Τσιακκιλερού

Μπορεί οι έρευνες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να έδειξαν κακόβουλη ενέργεια σε σχέση με την φωτιά που ξέσπασε στο οίκημα της ΕΔΕΚ στον συνοικισμό Τσιακκιλερου στη Λάρνακα, ωστόσο από περεταίρω εξετάσεις των Αρχών, δεν φαίνεται να προκύπτει πως τα κίνητρα ήταν πολιτικά, αντιθέτως στρέφονται προς διαφορετική κατεύθυνση.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, από τις έρευνες έχει επιβεβαιωθεί πως πρόκειται για εμπρησμό, εντούτοις, με βάση τα όσα προκύπτουν, πίσω από την φωτιά ενδεχομένως να εμπλέκονται νεαροί που «δραστηριοποιούνται» ενόψει του Πάσχα.

Και αυτό διότι, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει μαρτυρία που να δείχνει πως πρόκειται για στοχευμένη ενέργεια με πολιτικά κίνητρα, ενώ στην εξίσωση αυτή, έρχεται να προστεθεί το γεγονός πως πρόκειται για οίκημα που ήταν εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια, αφού διακόπηκε η λειτουργία της Τοπικής Οργάνωσης της ΕΔΕΚ. Στο γεγονός αυτό, ότι δηλαδή το οίκημα ήταν εγκαταλελειμμένο, αναφέρθηκε και επίσημα στην ανακοίνωση της η Πυροσβεστική.

Κάτι που επιβεβαιώνουν και πληροφορίες από την περιοχή, ωστόσο δεν αναφέρθηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΔΕΚ, εξού και ο εμπρησμός έλαβε πολιτικές διαστάσεις. Ωστόσο, αρμόδια πηγή θέλησε να αναφέρει πως μέχρι στιγμής, με βάση τα στοιχεία, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, όμως, όπως ανέφερε, οι έρευνες συνεχίζονται με σκοπό των εντοπισμό των δραστών.

Βέβαια, αντίθετη φαίνεται να είναι η θέση της ΕΔΕΚ, αφού σε ανακοίνωση που εξέδωσε το περασμένο Σάββατο, εξέφραζε τη βεβαιότητα πως πίσω από την άνανδρη, όπως τη χαρακτήρισε, ενέργεια εμπρησμού, «κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες, όπως και στον εμπρησμό των κεντρικών γραφείων του κόμματος μας». Μάλιστα στο τέλος της ανακοίνωσης αναφερόταν πως, «η ΕΔΕΚ δεν θα λιποψυχήσει μπροστά σε μασκοφόρους του πολιτικού υπόκοσμου».

Δειτε Επισης

Απάτη στο όνομα του δημάρχου Λευκωσίας-Προειδοποιεί για ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ανήλικος δέχθηκε επίθεση σε πάρκο από κουκουλοφόρους σε πάρκο-Συνελήφθη 16χρονος
Σύγκρουση δύο οχημάτων και μοτοσικλέτας στην Πάφο-Στο νοσοκομείο ένα πρόσωπο
Αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια για το θάνατο του 46χρονου-Περιμένουν απαντήσεις από τη νεκροτομή
Δύο καταγγελίες στην Αστυνομία για σεξισμό-Βελτιώθηκε η θέση της Κύπρου
Σε 46χρονο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στη Λεμεσό-Απουσίαζε από την εργασία του για μέρες
Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας στη Λεμεσό-Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα
Το βάρος στις επιστημονικές εξετάσεις για τα αίτια θανάτου του 17χρονου-Λήφθηκαν δείγματα από τη σορό
Μειώθηκαν οι θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα κατά 8,1% στην Κύπρο το 2023
Έφοδος της Αστυνομίας σε υποστατικό στη Λεμεσό-Εντοπίστηκαν ναρκωτικά, συνελήφθησαν έξι πρόσωπα