Εξήγγειλε υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ ο Πελεκάνος-«Να δώσουμε νέα δυναμική στο κόμμα»

Την υποψηφιότητα του για τη θέση του αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, εξήγγειλε ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, όπως αναφέρει στη δήλωση του ο κ. Πελεκάνος, θέτει υποψηφιότητα, «με μόνο σκοπό να συμβάλω, με τις εμπειρίες και τις γνώσεις μου, στη συλλογική αυτή προσπάθεια που έχει στόχο να δώσουμε νέα δυναμική στο κόμμα».

Σημειώνεται πως σήμερα το απόγευμα, συνέρχεται το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, για πρώτη φορά, υπό την προεδρία της Αννίτας Δημητρίου, με στόχο να καθορίσει τα χρονοδιαγράμματα ενόψει του Συνεδρίου και των εκλογών στο κόμμα. Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές είναι ορισμένες για την έκτη Μαίου.

Εξάλλου, ήδη υποψηφιότητες για τις τρεις θέσεις αντιπροέδρου στον ΔΗΣΥ, εξήγγειλα, η Σάβια Ορφανίδου, ενώ τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να υπάρξουν κι άλλες υποψηφιότητες. Για τη μια θέση αναπληρωτή προέδρου, κατατέθηκαν μέχρι στιγμής οι υποψηφιότητες του Γιάννη Καρούσου, του Μιχάλη Σοφοκλέους και του Φαίδωνα Φαίδωνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξήγγειλε υποψηφιότητα για την Αντιπροεδρία του ΔΗΣΥ η Φωτεινή Τσιρίδου

Το μήνυμα του Μάριου Πελεκάνου

Η 11η Μαρτίου, αναφέρει στη δήλωση του ο κ. Πελεκάνος, «με την εκλογή στην Προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού της Αννίτας Δημητρίου, σηματοδοτεί τη νέα σελίδα στην ιστορία της παράταξης».

Μία σελίδα, προσθέτει, «την οποία επιβάλλεται να γράψουμε με ενότητα και αίσθημα ευθύνης, έχοντας ως στόχο τη συνέχιση της πρωταγωνιστικής πορείας που κατέγραψε ο Δημοκρατικός Συναγερμός από την ίδρυσή του, συμβάλλοντας διαχρονικά στην πρόοδο και την ευημερία των πολιτών και της πατρίδας μας».

Και συνεχίζει: «Αυτή την πορεία υψηλής προσφοράς της παράταξης στον τόπο καλούμαστε, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, εν μέσω μίας διαδικασίας ανανέωσης, να περιφρουρήσουμε και να ενισχύσουμε. Με μόνο σκοπό να συμβάλω, με τις εμπειρίες και τις γνώσεις μου, στη συλλογική αυτή προσπάθεια που έχει στόχο να δώσουμε νέα δυναμική στο κόμμα, θέτω ενώπιον σας την υποψηφιότητα μου για τη θέση του Αντιπροέδρου».

Προτάσσοντας τις παρακαταθήκες του Γλαύκου Κληρίδη, τις αρχές και τις αξίες στις οποίες θεμελιώθηκε η περήφανη παράταξή μας,, σημειώνει, «είμαι έτοιμος να εργαστώ σκληρά μαζί με όλους εσάς για την απαιτούμενη ανασυγκρότηση και ανανέωση».

«Οι ακαδημαϊκές μου σπουδές, οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκόμισα υπηρετώντας με αφοσίωση τον Δημοκρατικό Συναγερμό, από διάφορες θέσεις ξεκινώντας από τη ΝΕΔΗΣΥ και στη συνέχεια στην ΟΝΕ, ως μέλος στο εκτελεστικό και το πολιτικό γραφείο δίπλα από τον Αβέρωφ Νεοφύτου, ως δημοτικός σύμβουλος και ως Πρόεδρος του ΚΟΑΓ, αλλά και στην επιτυχημένη διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αποτελούν τα ισχυρά εχέγγυα για να είμαι σε θέση να συμβάλω θετικά στην νέα εποχή της παράταξης», αναφέρει ο κ. Πελεκάνος.

Θέματα, εξηγεί, «όπως είναι, για παράδειγμα, το Κυπριακό και το μεταναστευτικό, το πολύπλοκο της διαχείρισης της οικονομίας και η εφαρμογή του Σχεδίου "Κύπρος το Αύριο" μας επιβάλουν να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή για να συνεισφέρουμε προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η μέχρι στιγμής ουσιαστική συμβολή του Δημοκρατικού Συναγερμού στη διαχείριση των προκλήσεων με τις οποίες βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπη η πατρίδα μας».

«Συναγωνίστριες, Συναγωνιστές, Ζητώ τη στήριξη σας καταθέτοντας μια δοκιμασμένη επιλογή, καταθέτοντας μια πρόταση ενότητας και ανανέωσης, με εχέγγυο την εμπειρία και τις γνώσεις», καταλήγει ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων