Η πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας θα θέσει εκτός νόμου τον ναζιστικό χαιρετισμό

Η κυβέρνηση στην πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας ανακοίνωσε σήμερα πως ετοιμάζεται να επεκτείνει τη νομοθεσία που απαγορεύει τη δημόσια επίδειξη της ναζιστικής σβάστικας, ώστε να συμπεριλάβει και τον ναζιστικό χαιρετισμό, έπειτα από επεισόδια ανάμεσα σε νεοναζί και διαδηλωτές υπέρ των δικαιωμάτων των τρανστζέντερ στη Μελβούρνη το Σαββατοκύριακο.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης της Βικτόριας, η Τζάκλιν Σάιμς, εξήγησε πως η κυβέρνηση θα προωθήσει με ταχείες διαδικασίες τη διεύρυνση της νομοθεσίας, αν και αναγνώρισε πως μπορεί να χρειαστούν μήνες για να τεθεί σε ισχύ η νέα διάταξη.

«Θα εξετάσουμε το πώς μπορεί να γίνει με προσοχή, θα διαβουλευτούμε με διάφορες οργανώσεις και θα έχουμε περισσότερα να πούμε για τις λεπτομέρειες» κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για το μέτρο, ανέφερε η κ. Σάιμς σε ανακοίνωση, που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AAP.

Το Σάββατο, περίπου 30 νεοναζί έκαναν πορεία στη Μελβούρνη υψώνοντας επανειλημμένα τα χέρια στον ναζιστικό χαιρετισμό μπροστά στο κοινοβούλιο της Βικτόριας. Έγιναν τρεις συλλήψεις κατά τη διαδήλωση, ανακοίνωσε η αστυνομία της πολιτείας.

«Εύχομαι να μη χρειαζόταν να ειπωθεί, αλλά είναι σαφές πως χρειάζεται: οι ναζί δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ πέρα. Ούτε στα σκαλιά του κοινοβουλίου, ούτε πουθενά», τόνισε χθες Κυριακή μέσω Twitter ο πολιτειακός Πρωθυπουργός Ντάνιελ Άντριους.

Η ομάδα των νεοναζί σκοπό είχε να υποστηρίξει πως οι τρανστζέντερ δεν πρέπει να έχουν ούτε δικαιώματα, ούτε ασφάλεια, ούτε αξιοπρέπεια, συνέχισε ο κ. Άντριους.

Πέρυσι, η Βικτόρια έγινε η πρώτη πολιτεία στην Αυστραλία που απαγόρευσε τη δημόσια επίδειξη της ναζιστικής σβάστικας. Όσοι επιδεικνύουν το σύμβολο αυτό δημόσια αντιμετωπίζουν πρόστιμα ύψους ως και 22.000 αυστραλιανών δολαρίων (κάπου 13.800 ευρώ), ποινές φυλάκισης ως και 12 μηνών, ή και τα δύο.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν προβλήτα στη Γάζα, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη και στην Κύπρο
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Πιθανή πρόταση Ισραήλ στη Χαμάς για απελευθέρωση μερικών ομήρων
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ