Ανοικτοί δρόμοι μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αλυσίδες προς το Τρόοδος-Η πρόγνωση του καιρού

Ανοιχτοί μόνο για οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες έχουν καταστεί δρόμοι που οδηγούν προς το Τρόοδος, μετά την κακοκαιρία της Κυριακής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι, λόγω χιονόπτωσης και συσσώρευσης χιονιού στο οδόστρωμα, από τις 9:15 το βράδυ της Κυριακής, για κίνηση στους δρόμους Καρβουνά-Τροόδους, Πλατρών-Τροόδους, και Προδρόμου-Τροόδους τα οχήματα πρέπει να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες ή να έχουν κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Η Αστυνομία σημειώνει ότι στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της χώρας δεν παρατηρείται οποιοδήποτε ιδιαίτερο πρόβλημα, προτρέπει όμως τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τον κώδικα, για αποφυγή οδικών συγκρούσεων, ιδίως όπου εκτελούνται οδικά έργα.

Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί, να οδηγούν με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα και να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα.

Η πρόγνωση του καιρού

Χαμηλή πίεση επηρεάζει πρόσκαιρα την περιοχή, κινείται ανατολικά και εξασθενεί. Σήμερα, αρχικά, αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, με τα φαινόμενα πολύ σύντομα να περιορίζονται κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού. Σταδιακά ο καιρός σε αρκετές περιοχές θα καταστεί κυρίως αίθριος, παρόλο που νωρίς το απόγευμα, νοτίως του Τροόδους, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Στην ατμόσφαιρα πιθανό να παρατηρείται αραιή σκόνη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και το απόγευμα στα νότια και ανατολικά παράλια νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό γύρω στους 21 στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ νωρίς το απόγευμα τοπικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα νότια. Την Τετάρτη ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος από μέσες κυρίως νεφώσεις που αργότερα αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές. Την Πέμπτη αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες ενώ στην ατμόσφαιρα πιθανό να παρατηρείται αραιή σκόνη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Τρίτη μη αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη και μικρή πτώση την Πέμπτη για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Δειτε Επισης

Κομβικό θεωρεί το 2025 για τον τουρισμό ο Πρόεδρος-Στόχος η αναβάθμιση των επιμέρους τουριστικών προορισμών
Ζητά τιμολόγηση με βάση τη χρήση σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές περιοχές η Βουλή
Καλούν στη Επιτροπή Γεωργίας την Παναγιώτου για τη λίμνη Μεμί-Ζητούν λύσεις για άρδευση οι βουλευτές
Απαντά στην Ελεγκτική για τις στάσεις το Τμήμα Δημοσίων Έργων-«Υπήρξε εκθειασμός του νέου σχεδιασμού»
Σοβαρά λάθη και ευθύνες καταλογίζει η Ελεγκτική σε ΤΔΕ για τις έξυπνές στάσεις-«Μικρές με μηδενική ορατότητα»
Λειτουργούν μόνο 16 από τους 26 ναυαγοσωστικούς πύργους στη Λεμεσό-Προβληματισμός για την υποστελέχωση
Στους 37 βαθμούς θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι την Παρασκευή
Ψάχνουν λύσεις για τους αγρότες και την έλλειψη νερού-Επί τάπητος το νομοσχέδιο για τα εξώδικα σε πολίτες
Καρότο και μαστίγιο Γεώργιου σε Τυχικό-Αντιφατικές ενέργειες για μνημόσυνο και διαμονή στην Αρχιεπισκοπή
Ένα στους δύο ΑμεΑ δεν λαμβάνουν επίδομα στην Κύπρο-«Η αναπηρία δεν συνεπάγεται με περιθωριοποίηση»