Σοκάρει η μαρτυρία επιβάτη-«Μου πετάχτηκαν αίματα στο κεφάλι, τα κορίτσια τσίριζαν»

Σοκάρει η μαρτυρία τραυματία που επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι του μοιραίου τρένου IC62, που συγκρούστηκε στα Τέμπη με εμπορική αμαξοστοιχία το βράδυ της Τρίτης και σκόρπισε τον θάνατο.

Όπως λέει ο 39χρονος Λάζαρος Παπαζήσης, μέσα από το δωμάτιο του νοσοκομείου που νοσηλεύεται, μετά τη σύγκρουση του τρένου, σηκώθηκε όρθιος και «μου πετάχτηκαν αίματα στο κεφάλι. Φώναζαν ''βοήθεια'' τα κορίτσια, τσίριζαν. Δεν άνοιγε η πόρτα, είχε σφηνώσει. Έριξα κλωτσιά για να σπάσουμε το τζάμι, το χτύπησα τρεις φορές για να σπάσει. Μόλις γύρισα είδα έναν νεαρό που το έσπασε με πυροσβεστήρα».

Συνεχίζοντας την περιγραφή του, αναφέρει ότι «ένας ένας και σιγά σιγά βγαίναμε από το παράθυρο. Δεν βλέπαμε, δεν είχε φώτα και ανάψαμε τον φακό από το κινητό».

Σχεδόν 48 ώρες μετά την τραγωδία, ο πολυτραυματιας εξηγεί ότι παρακολουθείται από γιατρούς και δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι του νοσοκομείου, καθώς έχει πρηστεί στην κοιλιακή χώρα, έχει σπάσει το πλευρό του και έχει σκίσιμο στο μάτι από τα γυαλιά που πετάχτηκαν στο κεφάλι του.

Ο 39χρονος που νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, είναι ο πρώτος που κατέθεσε, δια του συνηγόρου του Γιώργου Μπαρτζωκη, παράσταση προς στήριξη της κατηγορίας εναντίον των φυσικών και ηθικών αυτουργων, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο κ. Μπαρτζωκης, σύμφωνα με τις περιγραφές του εντολέα του, ο 39χρονος ξεκίνησε από τη Λάρισα για τη Θεσσαλονίκη, όπου εργάζεται. Το δρομολόγιο αυτό ήταν το πιο φτηνό και οι επιβάτες περίπου 400. Στη Λάρισα δεν έκοψαν εισιτήριο, γιατί ήταν κλειστό το γραφείο.

Εκτός από τις υπόλοιπες κατηγορίες, ο δικηγόρος του πολυτραυματία τόνισε ότι η υπόθεση παίρνει άλλη διάσταση με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, καθώς ο εντολέας του κόντεψε να πεθάνει και «ο πρώτος κατηγορούμενος δήλωσε σήμερα στον ανακριτή ότι δεν γύρισε το κλειδί και οδήγησε τον κόσμο στον θάνατο και στη σωματική βλάβη». «Δεν είπε ξέχασα, άρα νομικά ο ίδιος στήριξε την κατηγορία» τονίζει.

«Εμείς κάναμε παράσταση στη στήριξη κατηγορίας γιατί θέλουμε να βάλουμε και νέα δεδομένα στην υπόθεση: Την απόπειρα ανθρωποκτονίας διότι κινδύνευσε να πεθάνει με ενδεχόμενο δόλο. Ο υπεύθυνος γνώριζε την επικινδυνότητα της κατάστασης όταν γύρισε το κλειδί» σημειώνει.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Aυτές είναι οι πιο ευτυχισμένες πόλεις στον κόσμο-Ποια ευρωπαϊκή βρίσκεται στην κορυφή
Ξανά σε σε ισχύ το ένταλμα σύλληψης του πρώην προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες
Έκρηξη σε πολυκατοικία έξω από πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης-Ακρωτηριάστηκε γυναίκα
Σε ρυθμούς βροχών και καταιγίδων παραμένει ο καιρός-Νέα κίτρινη προειδοποίηση
Μία νεκρή από την πτώση οχήματος σε πλήθος στη Γερμανία-Επτά τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον 20 πλήγματα του Ισραήλ στη Συρία-Ένας άμαχος νεκρός
Κοντά στους πενήντα οι τραυματίες από επίθεση με drone στο Χάρκοβο-Σφυροκοπεί η Ρωσία
«Η αγάπη δεν φοβάται»-Διαφορετική η Pride πορεία για το 2025, κάλεσμα προς όλους για διαμαρτυρία
Ζήτησε απαντήσεις για τα περί αλόγιστης διάθεσης εισιτηρίων στο final-4 η Λοϊζίδου-Απαντά η ΚΟΚ
Έξι χρόνια μετά, επαναρχίζει το... σήριαλ των ευθυνών για «Ορέστη»-Είχαν μπλοκαριστεί οι πειθαρχικές λόγω σφάλματος Μαυρομμάτη