Εν αναμονή των επιστημονικών εξετάσεων για τους δυο Κύπριους-Επιστρέφουν οι γονείς της Αναστασίας

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση προς τις οικογένειες των δυο νεαρών Κυπρίων, της Αναστασίας Αδαμίδου και του Κυπριανού Παπαϊωάννου, οι οποίοι συνεχίζουν να αγνοούνται μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, δήλωσε το απόγευμα τη Πέμπτης στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Κορνήλιος Κορνηλίου.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κορνηλίου είπε πως με βάση την ενημέρωση που είχε το απόγευμα, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την κυπριακή πρεσβεία, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση προς τις δυο οικογένειες. Πρόσθεσε πως «είμαστε σε επαφή με την προϊσταμένη της ομάδας που πήρε τα δείγματα DNA και ακόμη δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα».

11

Ο κ. Κορνηλίου είπε, ακόμη, πως με βάση την ενημέρωση που έχει λάβει, οι γονείς της Αναστασίας Αδαμίδου, οι οποίοι μετά το τραγικό δυστύχημα μετέβησαν στη Λάρισα και έδωσαν δείγμα DNA, αναμενόταν να αναχωρήσουν απόψε από την Ελλάδα, ενώ οι γονείς του Κυπριανού Παπαϊωάννου παραμένουν εκεί.

Ανέφερε, περαιτέρω, πως «η κυπριακή πρεσβεία και το Γενικό Προξενείο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη είναι σε συνεχή επαφή με τις οικογένειες των δυο νεαρών εν αναμονή και των αποτελεσμάτων των εξετάσεων DNA».

2

Πρόσθεσε πως το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ σε συνεννόηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κόμπο και τον ίδιο, είναι επίσης σε επαφή με την πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα. 

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ είπε πως οι αρχές της Ελλάδας έχουν αναλάβει την ψυχολογική στήριξη των οικογενειών που βρίσκονται εκεί.

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Κορυφαίος σταθμός η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ
Άμεση παρέμβαση Τμήματος Δασών για έλεγχο πυρκαγιάς στον Κάτω Πύργου Τυλληρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο οι συλληφθέντες για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Χειροπέδες σε 34χρονο για υπόθεση απατής-Ενοικίασε σπίτι σε άλλο πρόσωπο, αλλά δεν ήταν δικό του
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για το «Δημητρούι»-Στους 9 οι ύποπτοι για τις αρχές
Ακινητοποιήθηκε φορτηγό και έκλεισε λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού
Εκνευρισμός Χριστοδουλίδη για διαρροές από Εθνικό-«Κάποιοι δεν τηρούν αυτά που συμφωνούμε»
Επανέλαβε τη θέση του για αίτημα παύσης Ελεγκτή ο ΠτΔ-«Δεν διασυνδέομαι με καμία πλευρά, έτοιμος να καταθέσω αν κληθώ»
Άλλος ένας εμπρησμός-Έκαψαν μοτοσικλέτα στη Λευκωσία
Αδέλφια επιτέθηκαν και κτύπησαν 23χρονη στη Λεμεσό-Την απείλησαν με μαχαίρι για να τους δώσει 200 ευρώ