Κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης μετέβη σήμερα στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου και κατέθεσε στεφάνι, συνοδευόμενος από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι μετέβη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας «για να τιμήσουμε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν για την ελευθερία, για την ανεξαρτησία, για την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ένας οφειλόμενος φόρος τιμής, από τις πρώτες ενέργειες της δικής μας διακυβέρνησης και αυτή η προσπάθεια για την ανεξαρτησία, για την ελευθερία, για τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζεται και σήμερα.

Την ίδια στιγμή, η παρούσα κατάσταση πραγμάτων σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί τη λύση του Κυπριακού. Το ένα τρίτο της πατρίδας μας είναι υπό κατοχή και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν, ακριβώς για να σπάσουμε το αδιέξοδο και να οδηγηθούμε στην πολυπόθητη επανένωση της πατρίδας μας.

Το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας όσο και σε διεθνές επίπεδο, είναι ότι το μέλλον της Κύπρου δεν μπορεί να είναι αυτό που ζούμε σήμερα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε, επίσης, το βιβλίο επισκεπτών του Τύμβου, στο οποίο έγραψε: «Οφειλόμενος φόρος τιμής σε αυτούς που θυσιάστηκαν για την προάσπιση της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αιωνία τους η μνήμη». 

Δειτε Επισης

Πανηγυρίζει για «σπουδαία νίκη» ο Τραμπ-«Το Ισραήλ δεν θα συνεχίσει, δύσκολο για το Ιράν να ξαναφτιάξει πυρηνικά»
Κατανάλωσε σακουλάκι νικοτίνης και έχασε τις αισθήσεις του 15χρονος-«Απαγορεύεται η αγορά και η πώληση»
Αποσύρεται από την κυπριακή αγορά κατεψυγμένο φιλέτο στήθους πάπιας λόγω σαλμονέλας
Το ιρανικό Kοινοβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο για την αναστολή συνεργασίας με τον ΟΗΕ για τα πυρηνικά
Κάνει λόγο για αντισημιτική ρητορική στο δημόσιο λόγο στην Κύπρο ο Ισραηλινός Πρέσβης
Καταζητεί τον 49χρονο Ευθυμίου για τον εντοπισμό όπλου και φυσιγγίων σε υποστατικό η Αστυνομία (pic)
Καταδικάστηκε σε φυλάκιση από τις Βάσεις 47χρονος Ε/κ για υπόθεση ναρκωτικών
Με εύθραυστη εκεχειρία η λήξη του πολέμου-Οι υποχωρήσεις, τα ρίσκα και το μήνυμα Τραμπ σε Κίνα και Ρωσία
Απογοήτευση Ντι Κάρλο για μη εφαρμογή σχεδίου δράσης για πυρηνικά Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας
Απουσιάζει από τον τόπο διαμονής του στη Λευκωσία 57χρονος (pic)