Αννίτα Δημητρίου: Δεν έχουμε την πολυτέλεια της απραξίας έναντι παρανομιών της Τουρκίας

Ιδιαίτερα σήμερα όπου οι προκλήσεις διαδέχονται η μία την άλλη δεν έχουμε την πολυτέλεια του εφυσηχασμού και κυρίως της απραξίας, ειδικά με όσα τα παράνομα επιχειρούνται καθημερινά και διαρκώς εκ μέρους της Τουρκίας, με την προσπάθεια δημιουργίας νέων τετελεσμένων στην Αμμόχωστο, στην Καρπασία και στην ΑΟΖ μας, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου.

Εκφωνώντας στην Τσάδα της Πάφου τον επιμνημόσυνο λόγο στο μνημόσυνο των Ευαγόρα Παλληκαρίδη, Ανδρέα Χριστοδούλου, Βλαδίμηρου Ηρακλέους και Ηρόδοτου Σάββα που τελέστηκε σήμερα Κυριακή στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Τυχικού, ανέφερε πως «οι ήρωες της Τσάδας δεν μας αφήνουν επιλογή, μας οδηγούν και μας εμπνέουν να οικοδομήσουμε ένα νέο όραμα για την πατρίδα μας, με πίστη, με αξίες, με αρχές όπως αυτές της ελευθερίας και της δικαιοσύνης».

Θα πρέπει «να συνεχίσουμε ακούραστα και εντατικά τις προσπάθειες μας αξιοποιώντας όλα τα πολιτικά και διπλωματικά μέσα τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών» είπε.

Χρειάζεται, συνέχισε, να ενεργοποιήσουμε τον διεθνή παράγοντα μέσα από κάθε βήμα, αναδεικνύοντας συνεχώς το κυπριακό πρόβλημα με στόχο την αναχαίτιση των μεθοδεύσεων της Άγκυρας για εκτροπή από την συμφωνημένη βάση λύσης.

Επίσης είπε ότι χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε ποτέ τον αγώνα για τερματισμό της κατοχής, την ενότητα της Κύπρου, τη διασφάλιση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών ολόκληρου του λαού.

Αυτό, εκτίμησε, θα ήταν πραγματικά το σπουδαιότερο μνημόσυνο και ύψιστη τιμή για την θυσία των παλικαριών της Τσάδας, οι οποίοι «λεβέντικα, με μπροστάρη τον Ευαγόρα, πήραν την ανηφοριά και τα σκαλοπάτια που οδηγούν στην λευτεριά».

Ο Πρόεδρος του Κ.Σ. Τσάδας Παύλος Χατζηνικόλας είπε πως η σκέψη κάθε Έλληνα σήμερα διαβαίνει τις χρυσές σελίδες της ιστορίας. «Αν εμείς σήμερα απολαμβάνουμε το ύψιστο αγαθό που λέγεται ελευθεριά, αν η πατρίδα μας είναι ξανά δοξασμένη και τιμημένη, αυτό οφείλεται στην υπερόχη θυσία των προγόνων μας και των ηρώων μας που τιμούμε σήμερα» πρόσθεσε.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μεγάλο παρελθόν συνεπάγεται και μεγάλες ευθύνες, συνέχισε. Αυτές τις ώρες της εθνικής μνήμης, αποτιμώντας τη θυσία των ηρώων μας, των Ευαγόρα Παλληκαρίδη, Ανδρέα Χριστοδούλου, Βλαδίμηρου Ηρακλέους και Ηρόδοτου Σάββα αναλογιζόμαστε τις δικές μας ευθύνες που καθορίζει το δικό μας χρέος προς την πατρίδα, κατέληξε.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα και κατάθεση στεφάνων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

SOS για γερμανική επένδυση μαμούθ στο ψευδοκράτος-Ζητά παρέμβαση ΥΠΕΞ η Σούπερμαν
Προχωρά η ίδρυση νέου κόμματος-Διευρύνουν τον κύκλο για να πιάσουν παλμό
Η «γνωμάτευση» της ΚΣ του ΟΑΣΕ για τις εκλογές στο Καζακστάν και οι επαφές Χαραλαμπίδου
Συναντήθηκε με τον Ούγγρο ΥΠΕΞ και ζήτησε εξηγήσεις ο Κόμπος
Επιμένει στον αμανέ του ο Τατάρ-« Δεν υπάρχουν οι μηχανισμοί για ένα κράτος στην Κύπρο»
Πρώτα Συνέδριο, μετά εκλογές στον ΔΗΣΥ-Στις 4 Απριλίου η υποβολή υποψηφιοτήτων
Αρνείται την πρόταση του Προέδρου και μας κατηγορεί για... μαξιμαλισμό το «υπεξ»
Με το «συνταγματικό όνομα» του συμμετείχε το ψευδοκράτος στον ΟΤΚ, υποστηρίζει ο Τσαβούσογλου
Ορο για ομαλοποίηση σχέσεων Κύπρου-Τουρκίας φέρεται να θέτει ο Σίσι
Την πρότασή του για το Κυπριακό ανέπτυξε στον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας ο Πρόεδρος