Ο ρόλος του κομπάρσου δεν ταιριάζει στο ΔΗΣΥ

Δύσκολες στιγμές πέρασε το τελευταίο διάστημα ο Δημοκρατικός Συναγερμός εξαιτίας των όσων διαδραματίστηκαν στις Προεδρικές εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου. Τα όσα έγιναν αποτελούν πλέον ιστορία. Την ανησυχία που φυσιολογικά προκλήθηκε τις πρώτες μέρες ανάμεσα στα μέλη και τους ψηφοφόρους του κόμματος διαδέχεται μέρα με τη μέρα η αισιοδοξία για το μέλλον. Το μήνυμα που εισπράττει όποιος είναι μέλος αυτής της παράταξης είναι σαφές: η σελίδα γύρισε.

Ο ΔΗΣΥ με νέα Πρόεδρο την Αννίτα Δημητρίου και από το Μάϊο με αλλαγές και στις υπόλοιπες θέσεις της ηγεσίας της παράταξης προχωρά μπροστά με απώτερο στόχο να διαδραματίσει το σημαντικό του ρόλο στην κυπριακή κοινωνία.

Οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η πατρίδα μας τόσο στο εθνικό μας θέμα όσο και στα κοινωνικά ζητήματα απαιτούν επιτακτικά ένα δυνατό Δημοκρατικό Συναγερμό ο οποίος μπορεί να διαδραματίσει το ρόλο που του αρμόζει, το ρόλο που τον έταξε η ιστορία. Αυτός ο ρόλος δεν είναι του κομπάρσου αλλά του πρωταγωνιστή στα πολιτικά δρώμενα της πατρίδας μας. Τώρα είναι η ώρα της εγρήγορσης, τώρα είναι η στιγμή που όλοι οι Συναγερμικοί πρέπει να σταθούμε κοντά στην ηγεσία του κόμματος και να τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε ο ΔΗΣΥ να επανεκκινήσει, να ξαναγίνει και πάλι ισχυρός.

Ο ΔΗΣΥ είναι αναγκαίος για την Κύπρο. Εξάλλου το παρελθόν μας διδάσκει: Mε ΔΗΣΥ ισχυρό, η Κύπρος πάει μπροστά. Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας. Εξάλλου η νέα Πρόεδρος της παράταξης το δήλωσε με σαφήνεια το βράδυ της ανακήρυξης της στην Προεδρία του κόμματος. «Μαζί θα πορευτούμε στη συνέχεια, ενωμένοι, ισχυροί, πρωταγωνιστές, στα πολιτικά δρώμενα». Η αγάπη και η προσήλωση των Συναγερμικών για το κόμμα τους είναι δεδομένη. Είναι κατατεθειμένη πολλές φορές στο παρελθόν. Η φλόγα από το φιτίλι του Συναγερμικού δεν μπορεί να σβήσει εξαιτίας μιας κρίσης. Οι κρίσεις όπως και σε όλες τις πτυχές της ζωής μας έρχονται και παρέρχονται. Η ουσία είναι να μπορείς να μαζέψεις τα κομμάτια, να ανασυγκροτηθείς και να συνεχίσεις την πορεία σου ώστε να είσαι ωφέλιμος για τον τόπο σου.

Πριν από 20 περίπου χρόνια ο ΔΗΣΥ πέρασε από μια παρόμοιας έντασης κρίση και όχι μόνο κατάφερε να ξαναβρεί τα πόδια του αλλά επανήλθε στο προσκήνιο πετυχαίνοντας να κυβερνήσει ξανά τη χώρα. Πολλοί ήταν εκείνοι τότε που καραδοκούσαν στη γωνιά πιστεύοντας ότι ο ΔΗΣΥ δεν θα μπορέσει να επανεύρει την πορεία του. Διαψεύστηκαν παταγωδώς. Ο ΔΗΣΥ όχι μόνο αναγεννήθηκε αλλά τα τελευταία δέκα χρόνια κυβέρνησε τον τόπο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και με Πρόεδρο του κόμματος τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Η διακυβέρνηση της τελευταίας δεκαετίας η οποία αντιμετώπισε και τρεις μεγάλες κρίσεις (οικονομική, υγειονομική, συνέπειες εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία) άφησε θετικότατο αποτύπωμα στην κυπριακή κοινωνία, απόδειξη ότι ο ΔΗΣΥ είναι μια πολιτική δύναμη η οποία μπορεί να φέρνει θετικά αποτελέσματα προς όφελος όχι μόνο των δικών του μελών ή ψηφοφόρων αλλά προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας.

Με στιβαρές πολιτικές, προσηλωμένος σε αρχές και αξίες, προάγοντας την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία, έχοντας ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό, το κόμμα που ίδρυσε ο Γλαύκος Κληρίδης έχει τον τρόπο και το εκτόπισμα να δημιουργεί συνθήκες οι οποίες συμβάλουν στην αντιμετώπιση των μεγάλων και των μικρών προκλήσεων που αναφύονται. Ο ΔΗΣΥ έχει τώρα ενώπιον του νέες προκλήσεις τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει.

Σε πρώτο στάδιο να ξαναγίνει πρωταγωνιστής στην πολιτική σκηνή. Έχει τις δυνατότητες, διαθέτει ικανά στελέχη και με άξιους συμπαραστάτες τους φίλους και τους υποστηρικτές του μπορεί με τις πολιτικές του να επιτύχει και πάλι υψηλές επιδόσεις. Ο ΔΗΣΥ από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης του τον Ιούλιο του 1976 απέδειξε ότι μπορεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για εξεύρεση λύσεων που θα διασφαλίζουν μια καλύτερη Κύπρο, μια Κύπρο η οποία θα παρέχει στους πολίτες ευημερία και προοπτική, μια Κύπρο που θα συνεχίσει να λειτουργεί με αξιοπιστία στο ευρωπαϊκό περιβάλλον. Αυτή θα πρέπει να είναι η κατεύθυνση του κόμματος για το μέλλον. Το οφείλει στον περήφανο κόσμο του, το απαιτεί η κυπριακή κοινωνία, είναι υποχρέωση στην ένδοξη ιστορία του.

Ανδρέας Ιωσήφ

Τέως Διευθυντής Γραφείου Τύπου Προέδρου της Δημοκρατίας

Δειτε Επισης

Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση