ΒΙΝΤΕΟ: Στην Κριμαία το πρώτο του ταξίδι του Πούτιν, μετά το ένταλμα σύλληψης

Στην Κριμαία βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα ετών από την προσάρτηση της χερσονήσου που κάποτε ανήκε στην Ουκρανία.

Η επίσκεψη έρχεται, μάλιστα, μόλις ένα 24ωρο μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

Στο βίντεο από τη Σεβαστούπολη ο Πούτιν φαίνεται να περπατάει στους δρόμους της πόλης συνοδευόμενος από Ρώσους αξιωματούχους.

H Ρωσία εξάλλου από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει όχι μόνο την αποδοκιμασία της αλλά και την περιφρόνησή της για την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Αρχικά η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι «οι αποφάσεις του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου δεν έχουν κανένα νόημα για τη χώρα μας, ακόμη και από νομική άποψη. Η Ρωσία δεν είναι συμβαλλόμενο μέλος στο Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και δεν φέρει καμία υποχρέωση βάσει αυτού».

Ακολούθησε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος παρομοίασε με... χαρτί τουαλέτας το έγγραφο του Διεθνούς Δικαστηρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν χρειάζεται να σας εξηγήσω πού θα χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο χαρτί». Μάλιστα, δίπλα στη φράση του επισύναψε και ένα σχετικό εικονίδιο.

Όπως ανέφεραν, εξάλλου, CNN και BBC, στις αναλύσεις του μετά την ανακοίνωση του ΔΠΔ για τον Πούτιν, το ενδεχόμενο να συλληφθεί ο πρόεδρος της Ρωσίας φαντάζει μηδαμινό μολονότι η έκδοση του εντάλματος σύλληψης ενδεχομένως να περιορίσει τις δυνατότητες του Πούτιν να ταξιδεύει στο εξωτερικό.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί Πεκίνο και Μόσχα ότι «ενθαρρύνουν» τις εκτοξεύσεις πυραύλων της Β. Κορέας
Διάσκεψη στο Λονδίνο για χρηματοδότηση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το Συμβούλιο ΕΕ πρόσθεσε στις κυρώσεις οκτώ πρόσωπα και ένα κρατικό οργανισμό στο Ιράν
Συμφωνία των 27 της ΕΕ για παροχή πυρομαχικών στην Ουκρανία
Οι Ουκρανοί χλευάζουν τον Πούτιν-Λένε ότι έστειλε σωσία στη Μαριούπολη
Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών στο Παρίσι έριξε η Αστυνομία-Αποδυναμωμένος ο Μακρόν
Διαγράφηκαν ομόλογα ΑΤ1 της Credit Suisse, αξίας $17 δισεκατομμυρίων
Παντρεύεται για πέμπτη φορά στα 92 του ο μεγιστάνας Ρούπερτ Μέρντοκ
Καταψηφίστηκε η πρώτη πρόταση μομφής στη Γαλλία-Επιβίωσε η Κυβέρνηση
Στην αντεπίθεση πέρασε η Ρωσία-Άνοιξε υπόθεση κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου