ΒΙΝΤΕΟ: Στην Κριμαία το πρώτο του ταξίδι του Πούτιν, μετά το ένταλμα σύλληψης

Στην Κριμαία βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα ετών από την προσάρτηση της χερσονήσου που κάποτε ανήκε στην Ουκρανία.

Η επίσκεψη έρχεται, μάλιστα, μόλις ένα 24ωρο μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

Στο βίντεο από τη Σεβαστούπολη ο Πούτιν φαίνεται να περπατάει στους δρόμους της πόλης συνοδευόμενος από Ρώσους αξιωματούχους.

H Ρωσία εξάλλου από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει όχι μόνο την αποδοκιμασία της αλλά και την περιφρόνησή της για την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Αρχικά η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι «οι αποφάσεις του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου δεν έχουν κανένα νόημα για τη χώρα μας, ακόμη και από νομική άποψη. Η Ρωσία δεν είναι συμβαλλόμενο μέλος στο Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και δεν φέρει καμία υποχρέωση βάσει αυτού».

Ακολούθησε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος παρομοίασε με... χαρτί τουαλέτας το έγγραφο του Διεθνούς Δικαστηρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν χρειάζεται να σας εξηγήσω πού θα χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο χαρτί». Μάλιστα, δίπλα στη φράση του επισύναψε και ένα σχετικό εικονίδιο.

Όπως ανέφεραν, εξάλλου, CNN και BBC, στις αναλύσεις του μετά την ανακοίνωση του ΔΠΔ για τον Πούτιν, το ενδεχόμενο να συλληφθεί ο πρόεδρος της Ρωσίας φαντάζει μηδαμινό μολονότι η έκδοση του εντάλματος σύλληψης ενδεχομένως να περιορίσει τις δυνατότητες του Πούτιν να ταξιδεύει στο εξωτερικό.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Νέος πρόεδρος της ΕΔΕΚ ο Νίκος Αναστασίου-Αναλαμβάνει να οδηγήσει το κόμμα στις βουλευτικές του 2026
Πυρά ACCEPT κατά υποψήφιου του ΕΛΑΜ πως συμμετείχε στο pride και φωτογράφησε drag queen-«Προπαγάνδα» απαντά το κόμμα
Επιχείρηση «Ιστός Αράχνης»-Πώς στήθηκε επί 18 μήνες το σαμποτάζ των Ουκρανών στις ρωσικές βάσεις
Έκλεισαν οι κάλπες στην ΕΔΕΚ-Η ώρα της κρίσης για Αναστασίου και Διομήδους
Έφυγαν για Κωνσταντινούπολη οι Ρώσοι-Ο Ζελένσκι υποστηρίζει ότι θα στείλει αντιπροσωπεία για τις συνομιλίες
Βλάβη σε αγωγό από μπάζωμα άφησε χωρίς νερό την Πάφο-Τη Δευτέρα αποκαθίσταται πλήρως το πρόβλημα
Χειροπέδες σε δύο νεαρούς για τον εμπρησμό οχήματος στον Άγιο Δομέτιο
Οι σκληροπυρηνικοί Ultras της Παρί, ο Ζιντάν και το φιάσκο των Αρχών-Οι λόγοι πίσω από τα επεισόδια στο Παρίσι
Σαμποτάζ σε ρωσικές βάσεις από τους Ουκρανούς-Κατέστρεψαν με drone πάνω από 40 μαχητικά
Συμπληρώνονται έξι χρόνια από την εφαρμογή του ΓΕΣΥ-«Ήρθε για να μείνει» το μήνυμα του υπουργού Υγείας