Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι-Έντονα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές

Νέα Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την προειδοπήηση «μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως ορεινές, βόρειες περιοχές του εσωτερικού. Η ένταση της βροχής αναμένεται παροδικά να ξεπεράσει τα 35 χιλιοστά ανά ώρα, ενώ πιθανό να πέσει και χαλάζι».

Η προεδιοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί της Κυριακής και θα διαρκέσει μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα.

Η πρόγνωση του καιρού

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Απόψε, ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένεται μεμονωμένη βροχή, ενώ στα δυτικά, στα βόρεια και ορεινά, αναμένονται τοπικά βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόνερο ή και χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, αρχικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Σύντομα ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιονόνερο. Σε καταιγίδα πολύ πιθανό να πέσει και χαλάζι, ενώ τα φαινόμενα τοπικά δυνατό να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, εκτός από τα ανατολικά παράλια όπου και θα παραμείνει ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, τα ανατολικά και νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές οι οποίες σύντομα περιορίζονται στα βόρεια και ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως, βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς 3 και αρχικά στα δυτικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη στα ανατολικά και νότια και μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια.

Τη Δευτέρα, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στο ανατολικό μισό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τετάρτη, θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

«Καταιγίδες θα επηρεάζουν την Κύπρο καθ'όλη τη διάρκεια του Σ/κ»

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κλεάνθης Νικολαΐδης ανέφερε, ότι η έντονη βροχόπτωση και η καταιγιδοφόρα δραστηριότητα άρχισε από τα παράλια και θα επεκταθεί σταδιακά στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Όπως είπε ο κ. Νικολαΐδης, οι βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα επηρεάζουν την Κύπρο καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο κύριος Νικολαΐδης σημείωσε ότι τη Δευτέρα θα παρατηρηθεί ύφεση των φαινομένων και από την Τρίτη η θερμοκρασία θα ανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Έντονα καιρικά φαινόμενα

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, σημειώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της Κύπρου, με έντονες βροχοπτώσεις, ενώ στο Τρόοδος έπεσε και χιόνι.

Σημειώνεται πως, προβλήματα καταγράφηκαν και σε περιοχές των αυτοκινητοδρόμων, γεγονός το οποίο καθιστούσε ολισθηρό το οδόστρωμα και έκανε περιορισμένη την ορατότητα για τους οδηγούς.

Δειτε Επισης

Το ΤΑΕΠ και τη Μονάδα Αιμοκάθαρσης ΓΝ Λάρνακας επισκέφθηκε η Υπ. Υγείας
Επαναλειτουργεί από την Τρίτη η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τις Παγκύπριες
Πέραν των 60 εκατομμυρίων θα δοθούν σε Κύπριους γεωργούς μέσω εκταρικών επιδοτήσεων
Tον Νόμο περί Τύπου και τη δημοσιογραφική ταυτότητα, συζήτησαν ΕΣΚ και ΥΠΕΣ
Επ. Περιβάλλοντος: Το Γραφείο μου θα συμβάλει ώστε οι παραλίες της Κύπρου να είναι χωρίς πλαστικά
Κάλεσμα ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση για παροχή αντισταθμιστικών μέτρων για το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα
Διευθετήσεις για ραντεβού μετά την κατάργηση της πλατφόρμας του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού
Νέος Αντιδήμαρχος Λευκωσίας ο Χρίστος Ιωσήφ
Απόδοση ευθυνών και διασφάλιση βιωσιμότητας δημοσίων νοσηλευτηρίων ζητά η ΠΑΣΥΚΙ
Ανοικτοί δρόμοι μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αλυσίδες προς το Τρόοδος-Η πρόγνωση του καιρού