Καλλιτέχνης ζει μέσα σε έναν κάδο απορριμμάτων για να μην πληρώνει ενοίκιο (vid&pic)

Ένα ιδιαίτερο σπίτι έχτισε ένας Βρετανός, για να διαμαρτυρηθεί σχετικά με το αυξανόμενο κόστος ενοικίασης στη χώρα του.

Ο λόγος για τον καλλιτέχνη Harrison Marshall, ο οποίος έχτισε το δικό του μικροσκοπικό σπίτι σε ένα κίτρινο δοχείο απορριμμάτων, όπου θα ζήσει για το επόμενο έτος.

Το Skip House αποτελείται από μονωμένο πλαίσιο ξυλείας και στέγη «βαρέλι», ενώ μέσα του χωράει ένα κρεβάτι, εστίες κουζίνας, νεροχύτη, σόμπα, μικροσκοπικό ψυγείο και ντουλάπα.

Έναν μήνα μετά τη μετακίνηση του Marshall, το ιδιαίτερο αυτό σπίτι των 25 τ.μ. συνδέθηκε τελικά με το ηλεκτρικό δίκτυο, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να τροφοδοτήσει έναν θερμαντήρα για να ζεσταθεί. Και παρά το γεγονός ότι δεν έχει τουαλέτα και πρέπει να κάνει ντους στη δουλειά ή στο γυμναστήριο.

Ο 28χρονος αρχιτέκτονας δημιούργησε το Skip House για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους ανθρώπους που εξαναγκάζονται να φύγουν από τα σπίτια τους λόγω των αυξανόμενων τιμών ενοικίου στο Λονδίνο.

«Οι άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα αλλάζουν τον τρόπο που ζουν για να αντισταθμίσουν το αυξανόμενο κόστος των βασικών αναγκών», γράφει ο Marshall στη σελίδα Instagram του Skip House. «Η ζωή σε ένα skip δεν είναι η λύση, αλλά μια εξερεύνηση και μια δήλωση».

66

Η ιδέα ήταν μια συνεργασία με μια εταιρεία που ονομάζεται Skip Gallery. Όταν ο Marshall επέστρεψε στο Λονδίνο μετά από αρκετά χρόνια στο εξωτερικό, σοκαρίστηκε από το πόσο οι τιμές είχαν εκτοξευθεί στην εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά κατοικίας του Λονδίνου.

Είπε στην τοπική εφημερίδα Southwark News ότι το Skip (το skip είναι ένα μεγάλο δοχείο απορριμμάτων με ανοιχτή κορυφή σχεδιασμένο για φόρτωση σε ειδικό τύπο φορτηγού ήταν «ο μόνος τρόπος» για να ζήσει στην περιοχή.

@southwarknews This man has built a house out of skip to live in for a year to make a statement about how expensive rent has become in London! 📍Bermondsey, south east London How is he doing it? @TheSkipHouse #wow #foryou #fyp #cool #news #uknews #tour #costofliving #housingcrisis #architecture #amazing #inspiring #comewithme #meet #fypppppppppppppppppppppp #risingcostofliving #londonnews #explained #bermondsey #coolideas #innovation #skip #southeastlondon #whatdoyouthink #couldyoudothis ♬ Post Malone / Sunflower Type Beat - Daisuke"D.I"Imai

«Έδωσε επίσης μια πολύ καλή αντιπαράθεση ανάμεσα σε αυτό που συνήθως δεν σκέφτεστε ως σπίτι και σχεδόν το πολικό αντίθετο από αυτό, το οποίο είναι ένας κάδο και πώς πραγματικά αυτός θα μπορούσε να μετατραπεί σε κάτι που είναι σχετικά άνετο και σπιτικό», είπε στον Business Insider.

Ο χώρος περιλαμβάνει επίσης μια μικρή δεξαμενή νερού, την οποία ο Marshall ξαναγεμίζει από τον σωλήνα ενός γείτονα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να πλύνει πιάτα και να βουρτσίζει τα δόντια του.

Ο νεαρός άνδρας σχεδιάζει να ζήσει στο μικροσκοπικό σπίτι για τουλάχιστον έναν χρόνο, αλλά φέρεται να είναι ανοικτός για να παραμείνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή να μετακινεί τον χώρο όπου είναι απαραίτητο.

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Αιχμές κατά της Μέτσολα και της Ευρωβουλής-«Δεν με υπερασπίστηκαν το κόμμα μου και η ΕΕ»
Σε αναβρασμό τα αμερικανικά πανεπιστήμια για τη Γάζα-Συλλήψεις, καταλήψεις και διακοπή μαθημάτων
Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν αγορές όπλων αξίας 6 δισ. δολαρίων προορισμένων για τις δυνάμεις του Κιέβου
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Πιθανή πρόταση Ισραήλ στη Χαμάς για απελευθέρωση μερικών ομήρων
Καθυστερεί ο τουρκικός ανθρωπιστικός στολίσκος προς Γάζα
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα