ΒΙΝΤΕΟ: Οι έντονες βροχοπτώσεις έφεραν προβλήματα-Διακοπές ρεύματος ανά διαστήματα

Προβλήματα έφεραν τα καιρικά φαινόμενα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ενώ καταγράφηκαν και χιόνια στο Τρόοδος.

Προβλήματα καταγράφηκαν κυρίως στο οδικό δίκτυο με την Αστυνομία σε ανακοίνωσή της να αναφέρει πως παρατηρούνται έντονες βροχές σε περιοχές των αυτοκινητοδρόμων Λευκωσίας-Λεμεσού και Λάρνακας-Κοφίνου, γύρω στις 9.30 το πρωί, καθιστούν ολισθηρό το οδόστρωμα και περιορισμένη την ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων.

Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί, να οδηγούν τα οχήματα τους με χαμηλή, ασφαλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Διακοπές ρεύματος λόγω αστοχίας

Επίσης, πολλές περιοχές παρέμειναν το πρωί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε τακτά χρονικά διαστήματα και σύμφωνα με πληροφορίες, για περίπου μια ώρα παρατηρήθηκαν 15λεπτες διακοπές ρεύματος παγκύπρια.

Σε ανακοίνωσή του ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ), εξηγεί πως έχει προβεί σε εκ περιτροπής περικοπή καταναλωτικού φορτίου λόγω μεγάλης αστοχίας στην πρόβλεψη της παραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκής διαθέσιμη συμβατική παραγωγή για κάλυψη της ζήτησης.

Στην ανακοίνωση επισημαίνει επίσης ότι σε περίπτωση διαφοροποίησης οποιωνδήποτε παραμέτρων που επηρεάζουν την αξιόπιστη λειτουργία του Ηλεκτρικού Συστήματος, όπως ακραίες καιρικές συνθήκες, έκτακτα περιστατικά και βλάβες, σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ο ΔΣΜΚ θα εκδώσει νέα ανακοίνωση .

Υπενθυμίζεται πως σε ισχύ βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής η κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες που θα επηρεάσουν κατά διαστήματα την περιοχή, αρχικά τα βόρεια, τα δυτικά και τα νότια παράλια και σταδιακά τις υπόλοιπες περιοχές.

Η προειδοποίηση θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις 5:00 το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Σε καταιγίδα πολύ πιθανό να πέσει και χαλάζι, ενώ τα φαινόμενα τοπικά δυνατό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί και το απόγευμα τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και το απόγευμα παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται κατά τόπους μεμονωμένες βροχές, ενώ στα δυτικά και στα βόρεια παράλια αναμένονται κατά διαστήματα τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόνερο ή και χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνι ή χιονόνερο τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Σε καταιγίδα πολύ πιθανό να πέσει και χαλάζι, ενώ τα φαινόμενα τοπικά δυνατό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα.

Τη Δευτέρα, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά, η οποία αναμένεται να δώσει μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα. Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Την Κυριακή η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή παραμένοντας πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Μέχρι την Τρίτη, ωστόσο, αναμένεται σταδιακή άνοδος στη θερμοκρασία για να κυμανθεί την Τρίτη κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Δειτε Επισης

Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου