Διαμαρτυρία από Δίκτυο Αλληλεγγύης Ελλήνων Πολιτών Κύπρου για το δικαίωμα εξ αποστάσεως ψήφου

Την επιθυμία τους να πάρουν θέση για τα γεγονότα που συμβαίνουν αυτή την περίοδο στην Ελλάδα, διεκδικώντας δικαίωμα ψήφου εξ αποστάσεως, εξέφρασαν Έλληνες πολίτες που κατοικούν στην Κύπρο, με επιστολή διαμαρτυρίας που παραδόθηκε στην Ελληνική Πρεσβεία στη Λευκωσία, από το  Δίκτυο Αλληλεγγύης Ελλήνων Πολιτών Κύπρου.

«Συμμεριζόμαστε την επιθυμία του κόσμου για δικαιοσύνη στη χώρα μας και νιώθουμε πως είναι χρέος μας να συμπαρασταθούμε έμπρακτα δίνοντας και τη δική μας ψήφο στις ερχόμενες εκλογές», αναφέρει η επιστολή, σημειώνοντας ότι στην Κύπρο διαμένουν περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι ελληνικής υπηκοότητας, πολλοί εκ των οποίων θεωρούνται οικονομικοί μετανάστες «εφόσον εγκατέλειψαν την πατρίδα τους από ανάγκη και όχι από επιλογή», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Οι ελληνικής υπηκοότητας πολίτες της Κύπρου διεκδικούμε το δικαίωμα ψήφου στις ερχόμενες εκλογές, γιατί επιτρέπεται μόνο σε όσους φορολογούνται τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα», συνεχίζει η επιστολή. Σημειώνει, δε, ότι «όπως οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου σε όποιο κράτος κι αν κατοικούν, με μόνη προϋπόθεση την κυπριακή υπηκοότητα, απαιτούμαι να έχουμε το ίδιο δικαίωμα».

Η επιστολή καταλήγει ότι «είναι θέμα εντιμότητας και ευθιξίας να πάρουμε κι εμείς θέση για όσο συμβαίνουν στη χώρα μας και είναι τουλάχιστον απαξιωτικό να μην μας δίνεται βήμα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν-Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη