Διαμαρτυρία από Δίκτυο Αλληλεγγύης Ελλήνων Πολιτών Κύπρου για το δικαίωμα εξ αποστάσεως ψήφου

Την επιθυμία τους να πάρουν θέση για τα γεγονότα που συμβαίνουν αυτή την περίοδο στην Ελλάδα, διεκδικώντας δικαίωμα ψήφου εξ αποστάσεως, εξέφρασαν Έλληνες πολίτες που κατοικούν στην Κύπρο, με επιστολή διαμαρτυρίας που παραδόθηκε στην Ελληνική Πρεσβεία στη Λευκωσία, από το  Δίκτυο Αλληλεγγύης Ελλήνων Πολιτών Κύπρου.

«Συμμεριζόμαστε την επιθυμία του κόσμου για δικαιοσύνη στη χώρα μας και νιώθουμε πως είναι χρέος μας να συμπαρασταθούμε έμπρακτα δίνοντας και τη δική μας ψήφο στις ερχόμενες εκλογές», αναφέρει η επιστολή, σημειώνοντας ότι στην Κύπρο διαμένουν περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι ελληνικής υπηκοότητας, πολλοί εκ των οποίων θεωρούνται οικονομικοί μετανάστες «εφόσον εγκατέλειψαν την πατρίδα τους από ανάγκη και όχι από επιλογή», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Οι ελληνικής υπηκοότητας πολίτες της Κύπρου διεκδικούμε το δικαίωμα ψήφου στις ερχόμενες εκλογές, γιατί επιτρέπεται μόνο σε όσους φορολογούνται τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα», συνεχίζει η επιστολή. Σημειώνει, δε, ότι «όπως οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου σε όποιο κράτος κι αν κατοικούν, με μόνη προϋπόθεση την κυπριακή υπηκοότητα, απαιτούμαι να έχουμε το ίδιο δικαίωμα».

Η επιστολή καταλήγει ότι «είναι θέμα εντιμότητας και ευθιξίας να πάρουμε κι εμείς θέση για όσο συμβαίνουν στη χώρα μας και είναι τουλάχιστον απαξιωτικό να μην μας δίνεται βήμα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παραδόθηκε στον Ανακριτή για τα Τέμπη το πόρισμα του καθηγητή Καρώνη
Με τρεις μαχαιριές δολοφόνησε τη μητέρα του ο 21χρονος στη Λάρισα-«Με μισούσε γι' αυτό τη σκότωσα»
Μετά από καβγά σκότωσε τη μητέρα του ο 21χρονος-Έψαχνε για ώρες πώς να ξεφορτωθεί το πτώμα
Σκότωσε τη μητέρα του και προσπάθησε να κρύψει το πτώμα με τη βοήθεια του ξαδέλφου του ο 21χρονος
Οικογενειακή τραγωδία στη Λάρισα-Εικοσιενάχρονος σκότωσε τη μητέρα του (pics)
Σπάει τη σιωπή της η οικιακή βοηθός για τον χαμό της οικογένειας στο Ελληνικό-«Χωρίς να φταίω, με βγάζουν δολοφόνο»
Προκαταρκτική έρευνα για τους θανάτους της οικογένειας στο Ελληνικό-Τι αναφέρουν τα πιστοποιητικά θανάτου
Συμφωνία για επενδύσεις 360 εκ. σε τρένα και αμαξοστάσια στη συνάντηση Μητσοτάκη-Μελόνι
Δίωξη στον 71χρονο πατέρα στη Νέα Σμύρνη για ανθρωποκτονία με δόλο
Κλειδί η οικιακή βοηθός για τον περίεργο χαμό οικογένειας στην Ελλάδα-Εμφανίστηκαν δύο ξαδέρφια