Πασχαλινό επίδομα για όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους ζητά η ΕΚΥΣΥ

Να επαναφέρει τα κριτήρια που ίσχυαν πριν από την κρίση του 2013 και να λάβουν όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι πασχαλινό επίδομα, ζητά από την νέα Κυβέρνηση, με επιστολή που απέστειλε, στις 15 Μαρτίου, στην νέα Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου, η ΕΚΥΣΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ΕΚΥΣΥ στην επιστολή της, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της, εύχεται στην νέα Υφυπουργό καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει και διαβεβαιώνει ότι θα συνεργαστεί μαζί της και με το Υφυπουργείο της  για την επίλυση των πολύ σοβαρών και πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι και για τα οποία το Υφυπουργείο έχει την ευθύνη για την επίλυση τους.

Σε ότι αφορά το πασχαλινό επίδομα, η ΕΚΥΣΥ υπενθυμίζει στην Υφυπουργό πως η προηγούμενη Κυβέρνηση, αγνοώντας  τις επανειλημμένες  επιστολές καθώς και τις διαχρονικές θέσεις της Βουλής των Γερόντων για επαναφορά των κριτηρίων που ίσχυαν μέχρι το 2012, όπως και του ύψους του επιδόματος, αποφάσιζε κάθε χρόνο και παραχωρούσε  το πασχαλινό επίδομα με κριτήρια με τα οποία, όπως τα καθόρισε, στερούσε το δικαίωμα σε πασχαλινό επίδομα από τη μεγάλη πλειοψηφία των χαμηλοσυνταξιούχων.

Αναφέρει, επίσης, τονίζει πως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, λόγω της πανδημίας και ιδιαίτερα της ακρίβειας, η οποία είναι στα ύψη, περνούν πολύ δύσκολες στιγμές και οι αντοχές τους εξαντλούνται.

Ως εκ τούτου, η ΕΚΥΣΥ ζητά και αναμένει από την νέα Κυβέρνηση, λόγω του ότι πλησιάζουν οι γιορτές του Πάσχα, να επαναφέρει τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση ή τουλάχιστο στο πρώτο στάδιο το πασχαλινό επίδομα να το δικαιούνται όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Τέλος, αναφέρει ότι σύντομα θα υποβάλει στο Υφυπουργείο τις εισηγήσεις που υπέβαλε και το  2022 για την επίλυση των προβλημάτων των συνταξιούχων, οι οποίες  όμως δεν εισακούστηκαν και την καλεί να καθορίσει το συντομότερο δυνατό συνάντηση για συζήτηση με στόχο την επίλυσή τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου
Συζήτησαν για Ακάμα και περιοχές Νατούρα Οικολόγοι και Επίτροπος Περιβάλλοντος
Τις επόμενες ημέρες αναμένει η Βουλή τη νέα πρόταση για το «Θυμέλη»
Τις προτάσεις του ΚΥΣΑΤΣ για ενίσχυση διαδικασίας αναγνώρισης σπουδών αναμένει η Βουλή