Εξαπάτησαν ηλικιωμένη και απέσπασαν χρήματα-Της έλεγαν ότι χτύπησε η κόρη της

Νέα υπόθεση τηλεφωνικής απάτης, με θύμα 79χρονη κάτοικο Λευκωσίας, διερευνά το ΤΑΕ Λευκωσίας. Την ίδια στιγμή η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η 79χρονη, γύρω στις 11π.μ. σήμερα, έλαβε τηλεφώνημα, στο σταθερό τηλέφωνο της οικίας της, από άγνωστη γυναίκα. Η άγνωστη της παρουσιάστηκε ως η κόρη της, η οποία κλαίγοντας ζητούσε βοήθεια. Ακολούθως στο τηλέφωνο μίλησε στην παραπονούμενη, άγνωστος άνδρας, ο οποίος παρουσιάστηκε ως γιατρός και της ανέφερε ότι η κόρη της βρίσκεται στο νοσοκομείο και ότι χρειάζεται άμεσα να υποβληθεί σε εγχείρηση στο πόδι. Για το σκοπό αυτό, ο άγνωστος ζήτησε από την 79χρονη, μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η 79χρονη αφού πείστηκε από όσα της ανέφεραν οι δύο άγνωστοι, τους ανέφερε ότι θα μετέβαινε σε τραπεζικό ίδρυμα, ώστε να παραλάβει χρήματα από το λογαριασμό της. Τότε ο άγνωστος της ζήτησε τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου, ώστε να της μιλά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ανάληψης των χρημάτων. Η παραπονούμενη έδωσε τον αριθμό της, στον άγνωστο, ο οποίος την κάλεσε με απόκρυψη αριθμού και είχαν συνομιλία μέχρι η 79χρονη να παραλάβει το ποσό των €9,000, από την τράπεζα.

Στη συνέχεια, κατόπιν οδηγιών του άγνωστου άνδρα, η παραπονούμενη μετέβη στην αυλή εκκλησίας, που βρίσκεται κοντά στο τραπεζικό ίδρυμα και τοποθέτησε τα χρήματα σε κάλαθο σκουπιδιών, όπως της υποδείχθηκε. Όταν η παραπονούμενη επέστρεψε στο σπίτι της, είδε την κόρη της και αντιλήφθηκε ότι έπεσε θύμα απάτης.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά την υπόθεση.

Με αφορμή την πιο πάνω υπόθεση, η Αστυνομία απευθύνει έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και καχύποπτο σε τέτοιου είδους τηλεφωνικές κλήσεις. Καλεί επίσης τους πολίτες, σε περίπτωση που δεχθούν παρόμοιου τύπου τηλεφωνήματα, να ενημερώσουν άμεσα την Αστυνομία, επικοινωνώντας με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ξέσπασε πυρόπληκτη-«Μου είπαν είχαν οδηγίες από τον ΠτΔ να μην στέλνουν πυροσβεστικά, έμεινα με ένα ζευγάρι καμένες παντόφλες»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρόπληκτος επιστρέφει στο καμένο του σπίτι... «Επήεν το σπίτι μας, κρούζει, εν έμεινε τίποτε... Εν έμεινε τίποτε...»
Οικονομική στήριξη εργαζομένων που πλήττονται από τις πυρκαγιές ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας
Απάντησε στις επικρίσεις ο Πρόεδρος-«Θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης, τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν»
Σε ετοιμότητα για αποκατάσταση ζημιών η ΑΗΚ-Στήθηκε κέντρο επιχείρησης έξω από τη Βάσα Κοιλανίου
Προειδοποιεί για ψευδείς ειδήσεις σε σχέση με την πυρκαγιά η Αστυνομία-Ζητά από τους πολίτες να μην παρασύρονται
Απαντά μετά τις επικρίσεις για τις κινητές κάμερες η Αστυνομία-Δόθηκαν οδηγίες να μην χρησιμοποιούνται στις περιοχές της φωτιάς
Επτά πρόσωπα στα νοσοκομεία από τις πυρκαγιές στη Λεμεσό-Σταθμοί πρώτων βοηθειών σε Ερήμη και Πάχνα
«Συνελήφθησαν» δύο τ/κ πατέρας και γιος για την υπόθεση με τους πέντε Ε/κ στο ψευδοκράτος
Στις 92 οι κατοικίες με σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά-Επηρεάστηκαν εργοστάσιο, αποθήκη και εστιατόριο