ΘΕΑΤΡΙΚH ΠΑΡΑΣΤΑΣH ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΤΑΞΙΔΕΥEI ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ- «Δεν είμαι bro»

Η ομάδα Θεάτρου Βαλίτσα INTRA PORTAS πιστή στο ραντεβού της με τα παιδιά, συνεχίζει για 7η χρονιά το θεατρικό της ταξίδι στα σχολεία. Η καινούρια παραγωγή της ομάδας με τίτλο “Δεν είμαι bro” σε σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου με τους Γιώργο Ευαγόρου και Νάγια Τ. Καρακώστα πραγματεύεται καίρια ζητήματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους, όπως είναι το bullying, το κυνήγι της δημοφιλίας, η αποδοχή και o ρατσισμός στο σχολείο.

Η παράσταση είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (β’ κύκλος δημοτικής εκπαίδευσης, γυμνάσια και λύκεια).

«Δεν είμαι bro»

Δύο ηθοποιοί παρουσιάζουν την ιστορία γνωριμίας δύο παιδιών στο σχολείο και πως ο ένας προκειμένου να τραβήξει την προσοχή του άλλου, αποφάσισε να υιοθετήσει όλους τους άλλους «ρόλους» πλην του εαυτού του. Είναι η ιστορία του Άρη, που όπως τόσοι και τόσοι έφηβοι έχει καταφέρει να γίνει «αόρατος» για να μην τον ενοχλεί και να μην τον πληγώνει κανείς. Μέχρι που εμφανίζεται στο σχολείο η Νάγια, η καινούρια μαθήτρια από την Ιταλία. Από εκείνη τη στιγμή ο Άρης αποφασίζει να γίνει «bro», να σταματήσει να είναι πια αόρατος. Αυτή είναι η ιστορία για το πως ο Άρης άρχισε αυτός να ενοχλεί και να πληγώνει τους πάντες γύρω του (συμμαθητές, καθηγητές). Αλλά, είναι και η ιστορία για το πως ο Άρης ανακάλυψε πως το να είσαι ο εαυτός σου είναι ότι καλύτερο μπορείς να είσαι.

(*bro: στην γλώσσα των εφήβων σημαίνει προχώ, μάγκας, αρχηγός, σπουδαίος).

Την παράσταση συνοδεύει μια συζήτηση με τα παιδιά με αφορμή τα θέματα που θίγει που στόχο έχει να τα ευαισθητοποιήσει και να τα αφυπνίσει σε συμπεριφορές εκφοβισμού και ξενοφοβίας.

*Το έργο παρουσιαζόταν από το 2016 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Κύπρο παρουσιάζεται για πρώτη φορά.

Ταυτότητα παράστασης:

Κείμενο: Τάσος Αγγελόπουλος

Σκηνοθεσία: Ελένη Αναστασίου

Κοστούμια: Σοφία Μαυρομιχάλη

Μουσική επιμέλεια: Μάριαν Κυπριανού

Ηθοποιοί: Γιώργος Ευαγόρου, Νάγια Τ. Καρακώστα

Στοιχεία Επικοινωνίας:

99818208

*Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου για Παιδιά και Νεαρά Άτομα, η ομάδα θα προσφέρει μια δωρεάν παράσταση του έργου «Δεν είμαι bro» την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, στις 12:15 στον καινούριο χώρο της ομάδας «Intra portas studio» (Λεωφόρος Αμμοχώστου 32, Αγλαντζιά).

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 99818208.

Δειτε Επισης

Το Memories Rooftop Bar υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα μοναδικό πάρτυ!
Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας της ΟΕΒ στον Πρωτογενή Τομέα: Λήξη προθεσμίας στις 14 Ιουλίου
Τα διάσημα προπονητικά camps από Real Madrid Foundation
Τροφιμογενείς νόσοι: Εσύ ξέρεις τι είναι και πώς μπορείς να προστατευτείς;
Το EUC μεταξύ των κορυφαίων 201+ πανεπιστημίων στον κόσμο στo Industry, Innovation and Infrastructure των Times Higher Education Impact Rankings 2023
Αυτό το τριήμερο ψήνεσε για μια βόλτα ….στο άπειρο;
Το «Zero Drop–Αποστολή Νερό» ενάντια στη λειψυδρία με τη στήριξη του The Coca-Cola Foundation
Νέος διαγωνισμός: Αποκτήστε ένα Limited edition Thermomix
Απόλαυση… Χωρίς ζάχαρη! Νέα ατομικά παγωτά PAPAFiLiPOU!
Δεξίωση για τη συμφωνία του CIM με το Πανεπιστήμιο Cambridge