Να εξευρεθούν οι πόροι για να στηριχθεί η Παιδεία ζήτησε ο Παύλος Μυλωνάς

Η Πολιτεία χρειάζεται να ανοίξει τα ταμεία της και να δώσει λεφτά για να στηριχθούν τόσο οι υποδομές όσο και το παιδαγωγικό έργο πολλών εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα της ειδικής εκπαίδευσης, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Παύλος Μυλωνάς, μετά από επίσκεψη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής σε σχολεία της Πάφου.

Η Επιτροπή, σε ολοήμερη επίσκεψη στην Πάφο, επισκέφθηκε τέσσερα σχολεία και συγκεκριμένα το Ιορδάνειο Η’ Δημοτικό, το Ι' Δημόσιο Νηπιαγωγείο Πάφου "Ευαγόρας Παλληκαρίδης", το Δ' Δημοτικό Σχολείο στα Κάτω Περβόλια και το Γυμνάσιο Α΄Αγίου Θεοδώρου.

Σε δηλώσεις στο Νηπιαγωγείο Ευαγόρας Παλληκαρίδης, στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Μυλωνάς ανέφερε πως στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο η παιδαγωγός της ειδικής εκπαίδευσης υποχρεώνεται να μεταφέρει μόνη της τα παιδιά «ένα ένα στα χέρια» στις τουαλέτες για να μπορέσει να ανταποκριθεί και διερωτήθηκε αν δεν υπάρχουν χρήματα ή επαρκής χώρος στο σχολείο για να κατασκευαστεί μια τουαλέτα. 

«Χρειάζονται περισσότερα λεφτά για την Παιδεία» συνέχισε ο κ. Μυλωνάς, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα, η νέα Κυβέρνηση και η νέα Υπουργός Παιδείας, αλλά και η Βουλή, να βρουν χρήματα για να στηριχθεί η Παιδεία και οι παιδικές ανάγκες. Εδώ, πρόσθεσε, δεν μιλάμε ούτε για οικονομικά συμφέροντα ούτε για επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά «για την πνευματική, ηθική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών μας, τα οποία θα είναι οι επόμενοι πολίτες της χώρας». «Η τσιγκουνιά και οι σπατάλες αλλού ας περιοριστούν και ας βρούμε τα λεφτά που χρειάζονται να στηρίξουμε τα σχολεία μας», δήλωσε καταληκτικά.

Στο 10ο Δημόσιο Νηπιαγωγείο Πάφου-Ευαγόρας Παλληκαρίδης τους βουλευτές περίμενε μια όμορφη έκπληξη, αφού οι μικροί μαθητές, φορώντας την κυπριακή παραδοσιακή στολή, τους καλωσόρισαν απαγγέλοντας διάφορα ποιήματα.

Τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας, Παύλο Μυλωνά συνόδευσαν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής Πάφου, Χρύσανθος Σαββίδης, το μέλος της επιτροπής βουλευτής Λεμεσού Αντρέας Καυκαλιάς, και οι βουλευτές Πάφου Χαράλαμπος Πάζαρος και Βαλεντίνος Φακοντής.

Την αντιπροσωπεία των βουλευτών συνόδευσαν επίσης ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Πάφου, Μιχάλης Χαραλάμπους, η υπεύθυνη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας στην Πάφο, Μαρία Νικολαϊδου, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Πάφου, Γιώργος Γεωργιάδης, εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης καθώς και υπηρεσιακοί λειτουργοί.  

Δειτε Επισης

Η ζωή με ένα παιδί με σύνδρομο Down-«Στην αρχή ήταν σαν κεραμίδα στο κεφάλι»
Αντίποινα στο γιατρό που ξεγύμνωσε την αλήθεια-Δικαιώθηκε αλλά... επιμένει ο ΟΚΥπΥ
Το ΤΑΕΠ και τη Μονάδα Αιμοκάθαρσης ΓΝ Λάρνακας επισκέφθηκε η Υπ. Υγείας
Επαναλειτουργεί από την Τρίτη η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τις Παγκύπριες
Πέραν των 60 εκατομμυρίων θα δοθούν σε Κύπριους γεωργούς μέσω εκταρικών επιδοτήσεων
Tον Νόμο περί Τύπου και τη δημοσιογραφική ταυτότητα, συζήτησαν ΕΣΚ και ΥΠΕΣ
Επ. Περιβάλλοντος: Το Γραφείο μου θα συμβάλει ώστε οι παραλίες της Κύπρου να είναι χωρίς πλαστικά
Κάλεσμα ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση για παροχή αντισταθμιστικών μέτρων για το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα
Διευθετήσεις για ραντεβού μετά την κατάργηση της πλατφόρμας του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού
Νέος Αντιδήμαρχος Λευκωσίας ο Χρίστος Ιωσήφ