Αυστηρές οδηγίες ΠτΔ σε υπουργούς-Χρήση λιμουζινών και φρουράς, μόνο για υπηρεσιακούς λόγους

Αυστηρές οδηγίες προς τους υπουργούς και τους υφυπουργούς, για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιούν, τόσο τα κρατικά οχήματα που έχουν στη διάθεση τους όσο και την αστυνομική τους φρουρά, απέστειλε η υφυπουργός Παρά το Προέδρων, Ειρήνη Πική.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κα. Πική, απέστειλε χθες επιστολή προς όλους υπουργούς και υφυπουργούς ως συνέχεια σχετικών αναφορών και αυστηρών εντολών του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου της ογδόης Μαρτίου, για αυστηρή τήρηση και εφαρμογή των κανονισμών για την χρήση των υπηρεσιακών οχημάτων του κρατικού και ευρύτερου δημοσίου τομέα .

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή , που στάλθηκε με οδηγίες του ΠτΔ , η κα. Πική υπενθυμίζει πως βάσει των κανονισμών τα οχήματα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων των υπουργών και υφυπουργών , περιλαμβανομένων επαγγελματικών και κοινωνικών υποχρεώσεων , και δεν επιτρέπεται να οδηγούνται από τον/την σύζυγο ή άλλο συγγενικό πρόσωπο ή οποιονδήποτε άλλο μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

Μάλιστα γίνεται αυστηρή αναφορά και για τη φρουρά που διατίθεται στους υπουργούς και τους υφυπουργούς, ότι αυτή θα πρέπει να τους συνοδεύει μόνο στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες ή όπου άλλου κρίνεται απολύτως απαραίτητο , κατά τρόπο που να αποφεύγεται η κατάχρηση .

Η σύσταση, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, γίνεται στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης και της υποδειγματικής εικόνας που πρέπει να δίνουν όλοι οι αξιωματούχοι του κράτους και με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Δειτε Επισης

Υπουργική Σύνοδος στην Κύπρο στις 17 Μαΐου για Μεταναστευτικό
Επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν, προγραμματίστηκαν για την Τετάρτη οι πρώτες συναντήσεις
Στοχευμένες ενέργειες εντός έξι μηνών ζήτησε από την Chevron ο Υπουργός Ενέργειας
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Συζητήθηκε τροπολογία Ε. Χαραλαμπίδου για θητεία Προέδρου ΚΣ ΟΑΣΕ
Χαιρέτισε την απόφαση της Κυβέρνησης για μισθολογική αναβάθμιση των ΣΥΟΠ ο Σιζόπουλος
Απειλεί την Τουρκία ο Τατάρ ότι αν αλλάξει πολιτική δεν θα είναι ξανά υποψήφιος
Χαιρετίζει την κατάθεση νομοσχέδιου για την πλήρη άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο ο ΔΗΣΥ
Στα €523 εκατομμύρια το πλεόνασμα Γενικής Κυβέρνησης την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024
Να πιάσει τόπο η προσπάθεια συνεργασίας ΕΕ-Λιβάνου ζητά η Αννίτα