Στο κελί ο 49χρονος ύποπτος για εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση-Ζητείται να εκδοθεί στη Γερμανία

Υπό κράτηση μέχρι τις 21 Μαρτίου θα παραμείνει, με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, Κούρδος ηλικίας 49 ετών, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη 15 Μαρτίου στο αεροδρόμιο Λάρνακας βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης από τις γερμανικές αρχές, σχετικά με φερόμενη εμπλοκή του σε τρομοκρατική οργάνωση.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χάρης Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο 49χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για έκδοση του στη Γερμανία, στη βάση του ευρωπαϊκού εντάλματος.

«Μετά από αίτημα του δικηγόρου του 49χρονου, δόθηκαν οδηγίες από το Δικαστήριο όπως μεταφραστούν σε καταληπτή γλώσσα, τα έγγραφα που στάλθηκαν από τη Γερμανία, για σκοπούς απόδειξης του αδικήματος για το οποίο κατηγορείται που είναι συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση» πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι το Δικαστήριο όρισε την Τρίτη, 21 Μαρτίου ως ημερομηνία για συνέχιση της διαδικασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιασεμή, το Δικαστήριο είχε αφήσει για σήμερα Παρασκευή να εξετάσει αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση του 49χρονου μέχρι την ημέρα που θα παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου. «Το πρωί το Σώμα αποφάσισε όπως ο 49χρονος παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 21 Μαρτίου» κατέληξε.

Δειτε Επισης

Έφοδος της ΥΚΑΝ σε αποθήκη, εντόπισε φυσίγγια και πάνω από ένα κιλό κάνναβη-Χειροπέδες σε 34χρονο (pics)
Σχηματισμό Κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό ζητά ο Φρίντριχ Μερτς-Η πρώτη τοποθέτηση Σολτς
Τη Δευτέρα η συνέχεια των ερευνών για τα αίτια της νέας φονικής πυρκαγιάς με θύμα τον 32χρονο Μενέλαο
Τελέστηκε το μνημόσυνο του ήρωα αστυφύλακα Ανδρέα Χριστοφίδη
Οι κρίσιμες εκλογές στη Γερμανία και οι προσδοκίες των αγορών για περισσότερες δαπάνες
Προβάδισμα Μερτς και CDU δείχνει το πρώτο Exit Poll στη Γερμανία-Αρχίζει η καταμέτρηση ψήφων
Αμφισβητεί το πόρισμα Hellenic Train ο σύμβουλος των οικογενειών θυμάτων-«Επιστημονική φαντασία»
Κοντά στη λύση του μυστηρίου για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου-Οι μαρτυρίες για τον χαρακτήρα του
Άλλη μία φονική πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό, νεκρός 32χρονος-Προσπάθησε να το σώσει ο αδελφός του
Ξανά ενώπιον της Βουλής το θέμα των πολλαπλών συντάξεων-Ψάχνουν την φόρμουλα οι αρμόδιοι