Στα 780 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα

Την αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου στα 780 ευρώ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως εξήγησε πρόκειται για αύξηση κατά 9,4%, την τρίτη διαδοχική που γίνεται κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθύμισε ότι το 2019 ο κατώτατος μισθός ήταν στα 650 ευρώ «κάτι που σημαίνει ότι από τότε έχουν προστεθεί τρεις επιπλέον μισθοί για 600.000 εργαζομένους».

«Δεν έχω αυταπάτες, ξέρω ότι στη χώρα μας οι αμοιβες είναι ακόμα χαμηλές ενώ πιέζονται περισσότερο από τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Το ακούω συνέχεια ειδικά από νέους και νέες που τα βγάζουν δύσκολα πέρα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός

«Η νέα αύτη αύξηση προφανώς δεν λύνει το πρόβλημα αλλά αποτελεί μια σημαντική ανακούφιση και κυρίως δηλώνει την πρόθεσή μας να αναβαθμίσουμε τους μισθούς τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα» συνέχισε στην εισήγησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Θέλω να τονίσω ότι το τελικό ποσό που έχει συμφωνηθεί είναι στο ανώτατο όριο των δυνατοτήτων μας, είναι, ωστόσο, μέσα στις αντοχές των επιχειρήσεων που θέλω να θυμίσω ότι στηρίχθηκαν από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας» διευκρίνισε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη.

«Ταυτόχρονα θέλω να επισημάνω ότι η ελλληνική οικονομία βρίσκεται σε μια αναπτυξιακή δυναμική, η ανεργία υποχωρεί σταθερά, οι φόροι εξακολουθούν να μειώνονται. Τώρα κατά συνέπεια είναι η ώρα να στηριχθούν οι εργαζόμενοι με μια γενναία αύξηση του βασικού μισθού γιατί το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να το καρπώνονται δίκαια όλοι» κατέλυηξε ο πρωθυπουργός στην ανακοίνωσή του για την αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ισχύσει από την 1η Απριλίου.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 100 φάκελοι με ελλείψεις στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών-Θα γίνει επανέλεγχος
Έρευνες της Αστυνομίας στη Λεμεσό μετά από πληροφορία για ύποπτο πρόσωπο
Σ. Στεφάνου: Με καλή θέληση και με συγκεκριμένες θέσεις να προσέλθει στη Νέα Υόρκη η Ε/κ πλευρά
Ν. Παπαδόπουλος: Πρέπει να στηρίξουμε τον Πρόεδρο για να διεκδικεί και όχι να προτείνουμε υποχωρήσεις
Κύπρος και Γαλλία υπογράφουν αναβαθμισμένη στρατηγική εταιρική συμφωνία-Προανήγγειλε επίσκεψη Μακρόν ο Πρόεδρος
Αναμένει εισήγηση από Νομική Υπηρεσία για πολλαπλές συντάξεις ο ΠτΔ-«Η Βουλή επέλεξε κάτι διαφορετικό, απόλυτα σεβαστό»
Με εναλλακτικά σενάρια μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Ξεκάθαρος στόχος η επανέναρξη συνομιλίων
Πρώην αστυνομικός στην Τουρκία δολοφόνησε την φίλη του, την έβαλε σε βαλίτσα και την πέταξε στο δρόμο
Μ. Παναγιώτου: Aνάγκη ευέλικτων μέτρων στήριξης των γεωργών με πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία
Δόθηκε στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας-Ακακίου που έκλεισε μετά την ανατροπή οχημάτων