Αφαιρούνται όλα τα ιταλικά τραγούδια από Facebook και Instagram-Ο λόγος

Η εταιρία Meta δεν πρόκειται να αναπαράγει πλέον, μέσω Facebook και Instagram, ιταλικά τραγούδια και αποσπάσματα μουσικών κομματιών.

Όπως έκανε γνωστό, δεν επετεύχθη συμφωνία με την ιταλική εταιρία Siae, η οποία προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα στιχουργών και μουσικών.

Η απόφαση ελήφθη από την Meta, η οποία ανακοίνωσε ότι «δυστυχώς, δεν μπόρεσε να ανανεωθεί η σχετική συμφωνία με την Siae» και ότι «θα πρέπει να αφαιρέσει από την μουσική βιβλιοθήκη της τα κομμάτια που προστατεύονται από την ιταλική εταιρία πνευματικών δικαιωμάτων». Το μέτρο αφορά αποκλειστικά τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Ιταλία.

Από την μεριά της, η Siae ανακοίνωσε ότι πρόκειται για μονομερή απόφαση, «η οποία εκπλήσσει, δεδομένου ότι η σχετική διαπραγμάτευση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και ότι υπάρχει η διάθεση για υπογραφή συμφωνίας με διαφανείς όρους».

Facebook: Αναμένεται να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση, λένε τα ιταλικά μέσα

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι η σχετική διαπραγμάτευση είναι πιθανό να συνεχιστεί και ότι, προς το παρόν, τα περισσότερα αποσπάσματα τραγουδιών που «προστατεύονται» από την Siae, δεν έχουν αφαιρεθεί από τα δύο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ιταλοί σχολιαστές τονίζουν ότι, ιδίως για τους νέους καλλιτέχνες, είναι σημαντικό να μπορούν να κάνουν γνωστά τα τραγούδια τους - με κάποια οικονομικά οφέλη - χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Reuters: Αποδεικτικά στοιχεία για εμπλοκή του Ιράν σε τρομοκρατικές ενέργειες στη Δύση-Είχε σχεδιαστεί επίθεση και στην Αθήνα
Η Μοσάντ «άκουγε» τη Χεζμπολάχ από το 2015-Ισραηλινής κατασκευής οι βομβητές και ασύρματοι της οργάνωσης
Πέθανε ο Σάμι Μπάσο-Ο άνδρας που έζησε περισσότερο από κάθε άλλο ασθενή με το σύνδρομο της προγηρίας
Ωκεανογραφικό της Νέας Ζηλανδίας ναυαγεί ανοικτά των νήσων Σαμόα-Σώοι και οι 75 επιβαίνοντες
Υποψίες για δολοφονία του Ιρανού επικεφαλής της Δύναμης Κουντς-Εθεάθη τελευταία φορά στη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Διαδηλωτής επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί έξω από τον Λευκό Οίκο
Ο Τραμπ επέστρεψε στο Μπάτλερ τρεις μήνες μετά την πρώτη απόπειρα δολοφονίας του-Στο πλευρό του ο Μασκ
Βομβαρδισμός του Ισραήλ σε τζαμί στη Λωρίδα της Γάζας-Πολλοί νεκροί και τραυματίες
Σαράντα χρόνια διένεξης Ισραήλ και Ιράν-O πόλεμος δια αντιπροσώπων που μετατράπηκε σε μετωπικό
BINTEO: Σφοδροί βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στα περίχωρα της Βηρυτού-Χτύπησαν τη μεγαλύτερη αποθήκη οπλισμού της Χεζμπολάχ