Τσιζκέικ μήλου

Λαχταριστό! Συνταγή από Μαρίνα Παντελίδου

ΥΛΙΚΑ

Γέμιση

  • 750 γρ. μήλα καθαρισμένα, σε κύβους
  • 40 γρ. καστανή ζάχαρη 1 ξυλάκι κανέλας
  • 5 γρ. χυμό λεμονιού Βάση
  • 100 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε κομμάτια
  • 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 30 γρ. καστανή ζάχαρη
  • Κρέμα
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 φακελάκια ζάχαρη βανίλιας

Συναρμολόγηση

  • 4 κουταλιές σάλτσα καραμέλας

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • φόρμα με αποσπόμενη βάση διαμ. 20 εκ
  • αντικολλητικό χαρτί
  • κουτάλι
  • πλαστική μεμβράνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γέμιση μήλου

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 750 γρ. μήλα καθαρισμένα, σε κύβους, 40 γρ. καστανή ζάχαρη, 1 ξυλάκι κανέλας, 5 γρ. χυμό λεμονιού και ζεστάνετε 7 λεπτά/95°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.

Βήμα 2

Αδειάστε τα μήλα μέσα στο καλαθάκι, για να φύγουν τα υγρά και αφήστε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα.

Βάση

Βήμα 1

Βουτυρώστε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 20 εκ. Καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί τη βάση της φόρμας και αφήστε στην άκρη. Βάλτε στον κάδο 100 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε κομμάτια και λιώστε 2 λεπτά/100°C/ ταχύτητα 1.

Βήμα 2

Προσθέστε 200 γρ. μπισκότα, 30 γρ. καστανή ζάχαρη και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.

Βήμα 3

Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και πατήστε με την πίσω μεριά ενός κουταλιού ή με τα χέρια να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Τοποθετήστε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι το επόμενο βήμα. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Κρέμα

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 500 γρ. τυρί κρέμα, 3 αυγά, 100 γρ. ζάχαρη, 2 φακελάκια βανίλιας και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα ταχύτητα 4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.

Συναρμολόγηση

Βήμα 1

Ραντίστε πάνω στη βάση 2 κουταλιές σάλτσα καραμέλας, βάλτε από πάνω τη γέμιση με τα μήλα και πιέστε ελαφρά να καλυφθεί όλη η επιφάνεια ομοιόμορφα. Αδειάστε πάνω στα μήλα την κρέμα και βοηθήστε με ένα μαχαίρι να απλωθεί μέχρι κάτω. Τοποθετήστε τη φόρμα προσεκτικά στο φούρνο.

Βήμα 2

Ψήστε αρχικά 8-9 λεπτά(180°C) και ακολούθως 40-45 λεπτά στους 160°C. Αφού ψηθεί, αφήστε τη φόρμα στο φούρνο για ακόμα 30 λεπτά με μισάνοικτη την πόρτα. Αφήστε έξω να κρυώσει καλά και ακολούθως καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.

Βήμα 3

Ξεφορμάρετε το τσιζκέικ και ραντίστε από πάνω τις υπόλοιπες 2 κουταλιές σάλτσας καραμέλας και σερβίρετε.

Παραλλαγή

Μπορείτε να αναμίξετε τη γέμιση με τα μήλα μέσα στην κρέμα και μετά να το βάλετε πάνω στη βάση με τα μπισκότα

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι
Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο