Δυσφορία Λευκωσίας για την χρήση σημαίας του ψευδοκράτους στην παρουσία αξιωματούχων της Ουγγαρίας

Την έντονη δυσφορία της εκφράζει η Λευκωσία για τη χρήση της "σημαίας" του ψευδοκράτους κατά την έκτακτη σύνοδο του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών, στην Άγκυρα, στην παρουσία και αξιωματούχων της Ουγγαρίας, κράτους μέλους της ΕΕ. Έχουν ζητηθεί εξηγήσεις από την ουγγρική πλευρά και το θέμα θα τεθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κόμπο, στον Ούγγρο ομόλογό του.

Ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεόδωρος Γκότσης, ανέφερε πως το Υπουργείο είχε προβεί σε προληπτικά διαβήματα προς τα κράτη μέλη και τα κράτη παρατηρητές σε σχέση με τη συμμετοχή του ψευδοκράτους.

Υπογράμμισε πως "το γεγονός της χρήσης συμβόλων στην παρουσία αξιωματούχων της Ουγγαρίας είναι απαράδεκτο και ως εκ τούτου έχει επιπρόσθετα με τα υπόλοιπα διαβήματα μεταφερθεί στη Βουδαπέστη η έντονη δυσφορία της Κυπριακής Δημοκρατίας".

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε, ζητήθηκαν εξηγήσεις από την ουγγρική πλευρά και το θέμα τυγχάνει περαιτέρω χειρισμού διά της διπλωματικής οδού.

Ο κ. Γκότσης είπε επίσης πως το θέμα που ανέκυψε θα τεθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κόμπο, σε συνάντηση με τον Ούγγρο ομόλογό του, στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.

Στον Οργανισμό μετέχουν πέραν της Τουρκίας, ως κράτη μέλη το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, η Κιργισία, το Ουζμπεκιστάν, καθώς και ως κράτη παρατηρητές το Τουρκμενιστάν και η Ουγγαρία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»
Παραμένει ο προγραμματισμός για νέα πολυμερή στα τέλη Ιουλίου-Ανασκόπησαν την πρόοδο Γεραπετρίτης και Ολγκίν
Άνοιξαν όλες οι πληγές στην ΕΔΕΚ-Αντιπαράθεση Παπαδάκη και Σιζόπουλου, εκνευρισμένος ο Αναστασίου
Τσαλαπατά το Κυπριακό για να κάνει «προεκλογική» ο Τατάρ-Ανεβάζει την ένταση της μουρμούρας συνεχώς
Με Μορφάκη Σολομωνίδη, Πάμπο Χριστοδούλου και Ανδρέα Σιήκκη ολοκληρώθηκε η ηγετική πυραμίδα της ΕΔΕΚ
Στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ αναφέρθηκε ο ΠτΔ σε γεύμα Πολωνού Πρέσβη
Προσπαθεί να τα μαζέψει η Βρετανία-«Δεν είναι νομοσχέδιο η πρόταση για απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα»
Ε. Τατάρ: Συνεχίζονται οι προσπάθειες ένταξη στην «Ασιατική Λίγκα» στο ποδόσφαιρο
Παραληρεί ο Τατάρ-Χρησιμοποιεί την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» για να νομιμοποιήσει το σφετερισμό
Το πρώτο μανιφέστο του Χριστόφορου Τορναρίτη-Ρόλοι στο νέο κόμμα για ψυχολόγους, μηχανικούς και… σκακιστές