Ανατροπή στην υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκας-Δεκτή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η προσφυγή της

Πλέον η υπόθεση με την καταγγελία του βιασμού στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ελλαδικά μέσα, παίρνει νέα τροπή καθώς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προτείνει στην Γεωργία Μπίκα και την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσουν σε διακανονισμό ώστε να αποζημιωθεί.

«Η Γεωργία Μπίκα δεν πρόκειται να δεχθεί τον διακανονισμό, διότι επιθυμεί να οδηγηθεί η υπόθεση σε δημόσια συνεδρίαση, για να υποστηρίξει ζωντανά τα όσα ακριβώς συνέβησαν, και μετά να αποφασίσει το δικαστήριο για το τελικό ποσό της αποζημίωσης» ανέφερε στο ThessToday.gr ο δικηγόρος της Γεωργίας, Νίκος Διαλυνάς.

Ο ποινικολόγος σημειώνει ότι δεν τίθεται θέμα αποδοχής υψηλότερου ή χαμηλότερου ποσού αποζημίωσης, αλλά πρόκειται για θέμα δικαίωσης της Γεωργίας, και κυρίως ηθικής: «Από κει και πέρα το επόμενο ραντεβού μας θα είναι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, και αξίζει να τονιστεί πως από τις 78.000 προσφυγές, μόνο το 8% αυτών γίνεται δεκτό. Μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του, όχι μόνο για τα στοιχεία που περιείχε η προσφυγή αλλά και για την αστοχία και τις παραλείψεις των ελληνικών αρχών».

Υπενθυμίζεται πως η 24χρονη προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έπειτα από την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο την αίτηση για την άσκηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο απαλλάσσει τον 27χρονο από την κατηγορία βιασμού.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δειτε Επισης

Λέξη προς λέξη τα συμπεράσματα για το δυστύχημα στα Τέμπη όπως αναφέρονται στο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ
«Δεν υπήρχε κεντρική εντολή για το μπάζωμα στα Τέμπη, υπήρχε άγχος και αγωνία να αποκατασταθεί ο χώρος»
Βίντεο ντοκουμέντο από την τελευταία του διαδρομή του Βασίλη Καλογήρου πριν χαθούν τα ίχνη του
Έδειξε κενά και ελλείψεις το πόρισμα για τα Τέμπη-Συστάσεις για άμεσες παρεμβάσεις
Συγκλονίζει η μαρτυρία της μητέρας της Μυρσίνης που γλίτωσε στα Τέμπη-«Από θαύμα σώθηκε»
Αποτρόπαιο θέαμα σε σχολείο στην Ελλάδα-Κρέμασαν σκύλο ανάποδα στην πόρτα του κτιρίου
Στρατιώτες και πυροσβέστες στις πορείες για τα Τέμπη-«Συμμετέχουμε μαζικά στη γενική απεργία»
Οι παθογένειες χρόνων που προκάλεσαν την τραγωδία στα Τέμπη-Έρευνες για το μυστήριο καύσιμο
Ποινικές διώξεις κατά τριών προσώπων για «λάθος» βίντεο για τα Τέμπη
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο Αλέξης Κούγιας-«Η αποσωλήνωσή του δεν είναι στο άμεσο μέλλον»