Γκρεμίζουν τις όποιες προσδοκίες για Κυπριακό οι Τούρκοι-«Μοναδικός στόχος η αναγνώριση του ψευδοκράτους»

Στον στόχο της αναγνώρισης του ψευδοκράτους αναφέρθηκε εκ νέου ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε ομιλία του στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών.

«Ο κοινός στόχος πρέπει να είναι η αναγνώριση», είπε.

«Πρέπει να ενισχύσουμε την ενότητά μας. Η παρουσία της τδβκ σήμερα ανάμεσά μας -ως παρατηρητής- έχει μεγάλη σημασία από αυτή την άποψη», πρόσθεσε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

«Ο κοινός μας στόχος θα πρέπει να είναι η αναγνώριση της κυρίαρχης ισότητας, των δικαιωμάτων και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος του τουρκοκυπριακού λαού και η άρση της απομόνωσης και των περιορισμών που υφίσταται», ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ενθαρρύνει τους δύο ηγέτες ο ΓΓ του ΟΗΕ να συνεχίζουν τις συζητήσεις-«Τίποτα ανακοινώσιμο για την προσωπική απεσταλμένη»
Απαντητική επιστολή της υπ. Γεωργίας σε Αννίτα για υδατικό-«Η Κυβέρνηση προχωρά με συγκεκριμένο σχεδιασμό»
Υπέρ προσπάθειας επανέναρξης συνομιλιών τάχθηκαν πολιτικές ομάδες ΕΚ κατά τη συζήτηση για Κυπριακό
Στις ΗΠΑ ο Χριστοδουλίδης για αναβάθμιση της εικόνας Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού
Για μοίρασμα του νερού που λαμβάνουν τα κατεχόμενα από την Τουρκία μίλησε ο Τατάρ
Στήριξη Χριστοδουλίδη και Τατάρ προς τη λειτουργία της ΔΕΑ με την ευκαιρία της 1000ης συνάντησης
Επιστολή Αννίτας σε ΠτΔ για το υδατικό-Ζήτησε να συγκληθεί Εθνικό Συμβούλιο
Παρέμβαση Φουρλά στο Ευρωκοινοβούλιο για το Κυπριακό-«Η Κύπρος είναι Ευρώπη και η Ευρώπη πυλώνας ασφάλειάς της»
Τον επαναδιορισμό της Ολγκίν αναμένει ο Τατάρ-Επιμένει πως θα έρθει για να βοηθήσει στην υλοποίηση των ΜΟΕ
Συζητήθηκε το Κυπριακό στο Ευρωκοινοβούλιο-«Ο δρόμος προς την επανένωση δεν είναι εύκολος»