Μίνι Υπουργικό Χριστοδουλίδη για τα καυτά θέματα της ΑΤΑ, των προσφυγικών και των τραπεζών

Τα τρέχοντα ζητήματα που βρίσκονται στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας αυτές τις μέρες συζήτησε με τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια πρωινής συνάντησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ενημερώθηκε από τους Κωνσταντίνο Ιωάννου, Μάκη Κεραυνό και Γιάννη Παναγιώτου για τα τρέχοντα θέματα και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, με τον Πρόεδρο να δίνει στους Υπουργούς του κατευθυντήριες γραμμές.

Μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε το σχέδιο που ετοιμάζει για να δοθεί λύση στο ζήτημα που προέκυψε για την στατικότητα των κτιρίων σε προσφυγικούς συνοικισμούς. Συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά την ΑΤΑ αλλά και το θέμα του ανεργειακού των τραπεζικών υπαλλήλων που αποχώρησαν με το τελευταίο σχέδιο εθελούσιας εξόδου, για το οποίο η Κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει νομοσχέδιο στη Βουλή. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι επί τάπητος βρέθηκε και το ζήτημα του ταμείου για τους κατόχους αξιογράφων και τους κουρεμένους καταθέτες.

Σε ό,τι αφορά τον τραπεζικό τομέα, ο οποίος βρίσκεται ψηλά στην οικονομική ατζέντα παγκοσμίως μετά το πλήγμα στην Credit Suisse και τους κλυδωνισμούς που προκάλεσε, ο Μάκης Κεραυνός και Νίκος Χριστοδουλίδης βρίσκονται σε επικοινωνία με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνο Ηροδότου, οποίος βρίσκεται στην Φρανκφούρτη για τη σύνοδο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με αντικείμενο την ελβετική τράπεζα Credit Suisse. Ο κ. Ηροδότου ενημέρωσε για τις επαφές του με τις κυπριακές τράπεζες, που επιβεβαιώνουν ότι δεν είναι εκτεθειμένες.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε και με τον Γενικό Διευθυντή Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάριο Νόβα.

Δειτε Επισης

Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Σύντομα η βοήθεια στη Γάζα από την Κύπρο μέσω της προσωρινής προβλήτας
Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λευκωσία- Συμμετέχουν οκτώ Κράτη Μέλη της Ε.Ε
Ευγνωμοσύνη του ΟΗΕ προς την Κύπρο για το θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα
Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Δημοσιοποιείται το αποτέλεσμα των ανώνυμων καταγγελιών στην Αρχή-Η ενημέρωση για τις πρώτες δύο αποφάσεις
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ