Παρουσιάστηκε το σύστημα έγχυσης ινσουλίνης Omnipod Dash στην Κύπρο

Η εταιρεία HEMOGLOBE HELLAS παρουσίας στον ιατρικό κόσμο, στους ασθενείς και εκπροσώπους των ΜΜΕ της Κύπρου το καινοτόμο σύστημα έγχυσης ινσουλίνης Omnipod Dash. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου στη Λευκωσία.

Το Omnipod Dash αποτελεί την Νο 1 συνταγογραφούμενη αντλία ινσουλίνης στις ΗΠΑ και έχει χιλιάδες ικανοποιημένους και πιστούς χρήστες τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε όλες τις χώρες του σύγχρονου κόσμου. Όλοι αυτοί οι ασθενείς έχουν βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους με την χρήση του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης διαβήτη Omnipod Dash, κατορθώνοντας παράλληλα να έχουν εξαιρετικό γλυκαιμικό έλεγχο, βελτιώνοντας τα κλινικά τους αποτελέσματα. Χωρίς σωληνάκια, χωρία καλώδια και από την βρεφική ηλικία.

Όπως ανέφερε, σε χαιρετισμό της η CEO της εταιρείας, κα. Αναστασία Ντέντε «η HEMOGLOBE HELLAS, μέσω του τοπικού υποκαταστήματός της HEMOGLOBE CYPRUS είναι στην πλήρη διάθεση του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου, προκειμένου σύντομα να βρεθεί το πλαίσιο, ώστε το Omnipod Dash να καταστεί σύντομα διαθέσιμο και μέσω αποζημίωσης στους ασθενείς της χώρας που το χρειάζονται, καθώς ήδη αρκετοί εξ αυτών το προμηθεύονται ιδιωτικά με αυξημένο κόστος».

Η κα. Ντέντε υπογράμμισε ότι «στη δύσκολη πραγματικότητα του σακχαρώδους διαβήτη 1, τόσο οι ασθενείς, όσο και οι γιατροί, χρειάζονται να έχουν στη διάθεσή τους το πιο προηγμένα και αναγνωρισμένα εργαλεία διαχείρισης διαβήτη, που κυκλοφορούν στην Ευρώπη και Αμερική. Συνεπώς, είναι αναγκαίο αλλά και απαιτητό, να υπάρχουν διαθέσιμες και στην Κύπρο οι πιο σύγχρονες τεχνολογίες, όπως το Omnipod Dash, που αποτελεί βασική επιλογή των επιστημόνων υγείας για τη διαχείριση του διαβήτη στις πιο αναγνωρίσιμες κλινικές διαβήτη παγκοσμίως».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε τεχνική παρουσίαση του Omnipod Dash, από το Μιχάλη Σκλαβάκη, Head of Training and Technical Support of Diabetes Department, ο οποίος απάντησε και σε σωρεία ερωτημάτων των παρευρισκομένων. Προβλήθηκαν και μαρτυρίες διαβητικών που χρησιμοποιούν την αντλία.

Δειτε Επισης

Αυξάνεται σε 140.000 ευρώ η ετήσια χορηγία προς φιλοζωικές οργανώσεις
Ψάχνουν να ενημερωθούν για καταφύγια οι Κύπριοι-Συζητήσεις με Μητροπόλεις για παροχή υπογείων σε ναούς
Συνεχίζονται οι πτήσεις Λάρνακα-Τελ Αβίβ και οι αφίξεις σκαφών από Λίβανο
Οι στόχοι των Fake News σε εμπόλεμη περίοδο και οι εκτιμήσεις για μεγιστοποίηση του υβριδικού πολέμου
Η οικονομία και το κόστος ζωής οι κύριοι λόγοι που ψήφισαν οι Κύπριοι στις φετινές ευρωεκλογές
Δέσμευση Βουλής για εκσυγχρονισμό νομοθεσίας για ευημερία των ζώων
Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Κύπρου για εγγραφή κουμανδαρίας σε Διεθνή Κατάλογο UNESCO
Tο Βέλγιο στέλνει στρατιώτες στην Κύπρο για τον επαναπατρισμό υπηκόων του από το Λίβανο
Βίντεο από την άφιξη του C-130 με τους 38 Κύπριους-Συνεχίζει την παροχή προξενικής αρωγής το ΥΠΕΞ
Πράσινο βουλής για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας στον διορισμό επί δοκιμασία/αφυπηρέτηση διοικητικών του ΠΚ