Του συστήθηκε ως εργαζόμενος εταιρείας και του απέσπασε χιλιάδες ευρώ

Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης και απόσπασης μεγάλου χρηματικού ποσού διερευνά η Αστυνομία, μετά από καταγγελία που υπέβαλε άντρας ηλικίας 39 ετών.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 39χρονος, τον Μάρτιο, 2022, εντόπισε σε Μέσο κοινωνικής δικτύωσης, διαφήμιση για επενδύσεις. Ακολουθώντας τις πληροφορίες της διαφήμισης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με άγνωστο του άντρα, ο οποίος μιλούσε στην ελληνική γλώσσα και ο οποίος του συστήθηκε ως εργαζόμενος σε εταιρεία που εδρεύει σε χώρα της Ευρώπης και ασχολείται με διάφορα επενδυτικά σχέδια.

Αφού ο 39χρονος πείστηκε από τον ύποπτο άγνωστο του άντρα, απέστειλε μέσω τραπεζικού εμβάσματος σε τραπεζικό λογαριασμό σε τράπεζα άλλης χώρας της Ευρώπης, που του υποδείχθηκε από τον ύποπτο, αρχικά το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και στη συνέχεια, τον Απρίλιο, 2022, το χρηματικό ποσό των 9,900 ευρώ, για επένδυση σε πετρέλαιο και κρυπτονομίσματα.

Ο 39χρονος παρακολουθούσε την εξέλιξη της επένδυσης του, μέσω πλατφόρμας που του υποδείχθηκε από τον ύποπτο και στην οποία ο ίδιος είχε συνδεθεί και αφού φαινόταν ότι η επένδυση απέδιδε κέρδη, τον Μάϊο, 2022, ζήτησε ανάληψη του χρηματικού κέρδους. Για την ανάληψη των χρημάτων ο ύποπτος έπεισε τον 39χρονο ότι χρειαζόταν να καταβάλει ως φορολογία το χρηματικό ποσό των 3,000 ευρώ, ποσό που ο 39χρονος απέστειλε μέσω νέου τραπεζικού εμβάσματος σε τραπεζικό λογαριασμό σε τράπεζα χώρας του εξωτερικού.

Μέχρι σήμερα ο 39χρονος δεν έχει λάβει τα χρήματα του, με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία και συγκεκριμένα στο ΤΑΕ Λεμεσού. Την υπόθεση απάτης διερευνά το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος, του ΤΑΕ Λεμεσού.

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη της 26χρονης Κατερίνας από το χώρο διαμονής της (pic)
Ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα από φούρνο μικροκυμάτων-Περαστικός διέσωσε ηλικιωμένη και οικιακή βοηθό
Έρευνα σε οικία αποκάλυψε ναρκωτικά, μεγάλο χρηματικό ποσό και όπλο-Συνελήφθη 46χρονος
Χειροπέδες σε 47χρονο για εισαγωγή ναρκωτικών-Εντοπίστηκαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην ελεύθερη Αμμόχωστο
Ψάχνουν την πορεία του μοτοσικλετιστή που άνοιξε πυρ σε εταιρεία στη Λεμεσό-Εξετάζονται κλειστά κυκλώματα
Παραδόθηκε στην Αστυνομία ο 43χρονος που καταζητείτο για υπόθεση ναρκωτικών και εντοπισμό 120 χιλιάδων ευρώ
Ασταμάτητη η δράση των εμπρηστών-Πυρπόλησαν δεύτερη φορά σε ενάμιση μήνα όχημα 70χρονου
Δεύτερη φορά στόχος τα γραφεία της εταιρείας που δέχθηκε πυροβολισμούς-Βρίσκονταν εντός εργαζόμενοι
Πυροβολισμοί κατά υποστατικού στη Λεμεσό-Εντοπίστηκαν δύο κάλυκες στη σκηνή
Ελεγχόμενη η πυρκαγιά στο Μαρί-Καίγονται απόβλητα που προορίζονταν για εναλλακτικά καύσιμα