Δεύτερη νεκροτομή στην σορό της 28χρονης-Αμετακίνητος από τη θέση του ο ύποπτος

Δεύτερη νεκροτομή αναμένεται να διενεργηθεί το πρωί της Τετάρτης στη σορό της 28χρονης Lesia Bykova από την Ουκρανία, που εντοπίστηκε νεκρή το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού. Αίτημα το οποίο υποβλήθηκε από την υπεράσπιση του 30χρονου συντρόφου της, ο οποίος μετά τα όσα αποκάλυψε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του θύματος, που έδειξε εγκληματική ενέργεια, φόρεσε χειροπέδες ως ύποπτος για φόνο εκ προμελέτης.

Κατά την προσαγωγή του ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο διέταξε την κράτηση του για οκτώ ημέρες, υποβλήθηκε αίτημα για διενέργεια δεύτερης νεκροτομής, στην παρουσία ιδιώτη ιατροδικαστή εκ μέρους του υπόπτου.

Το Δικαστήριο, άναψε το πράσινο φως, ωστόσο η Νομική Υπηρεσία, μπορεί να έδωσε τη συγκατάθεση της, ωστόσο προσφεύγει και στο Ανώτατο με σκοπό να εξασφαλίσει διάταγμα που να ακυρώνει την απόφαση του πρωτόδικου Δικαστηρίου για δεύτερη νεκροτομή στη σορό του θύματος. Και αυτό διότι, θεωρείται πως το Επαρχιακό Δικαστήριο δεν μπορεί να αποφασίζει, στα πλαίσια ακροαματικής διαδικασίας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης, κατά πόσο θα διενεργηθεί ή όχι νέα νεκροτομή.

Ο 30χρονος, αρνείται ότι κακοποίησε και σκότωσε την 28χρονη Ουκρανή, η οποία ήρθε στην Κύπρο τον περασμένο Ιανουάριο λόγω του πολέμου, ενώ επιμένει στο αρχικό του αφήγημα, ότι δηλαδή η σύντροφος του, στην προσπάθεια της να βγάλει φωτογραφία έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο κενό, με τον ίδιο μάλιστα να προσπαθεί να την βοηθήσει, εξού και οι εκδορές που έφερε στο σώμα του.

Επιμένοντας στην αρχική του θέση, η υπεράσπιση του ζητά δεύτερη νεκροτομή στην παρουσία του ιδιώτη γιατρού, Μάριου Ματσάκη που θα τον εκπροσωπεί.

Ωστόσο, πέραν της νεκροτομής που άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου, αφού διαπιστώθηκαν κατάγματα που δεν προήλθαν από την πτώση, οι ανακριτές υποδεικνύουν και άλλες αντιφάσεις στα όσα ισχυρίζεται και ως προς την περιγραφή που δίνει για τον τρόπο που προσπάθησε να βοηθήσει το θύμα. Παράλληλα, οι ανακριτές αναφέρουν πως έχουν στα χέρια τους και άλλα στοιχεία που δένουν το σενάριο το θύμα να δολοφονήθηκε, ενώ τεράστια ερωτήματα προκαλούν και τα ευρήματα που δείχνουν πιθανή σεξουαλική κακοποίηση της 28χρονης, η οποία, σύμφωνα με το ΤΑΕ Πάφου, διατηρούσε σχέση με το θύμα τον τελευταίο μήνα.

Υπενθυμίζεται πως από την νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε από την Επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα και τον ιατροδικαστή, Ορθόδοξο Ορθοδόξου, διαπιστώθηκε πως η νεαρή έφερε κατάγματα σε διάφορα μέρη του σώματος της, μεταξύ των οποίων στον αυχένα, τον λαιμό και τα χέρια, που δεν φαίνεται να προήλθαν από την πτώση, ενώ διαπιστώθηκαν και άλλα κατάγματα που δείχνουν πιθανή σεξουαλική κακοποίηση.

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται και αναζητούνται κλειστά κυκλώματα, ώστε να διαπιστωθούν οι κινήσεις του ζεύγους πριν μεταβούν στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου μοναδικός μάρτυρας για τα όσα διαδραματίστηκαν στο σημείο που βρέθηκε νεκρή η 28χρονη, ήταν ο σύντροφος της.

Σημειώνεται, πως από εξετάσεις που έγιναν, σε συνδυασμό με τα όσα ισχυρίστηκε, οι δύο τους βρίσκονταν προηγουμένως σε κέντρο διασκέδασης, ενώ ο 30χρονος ύποπτος υποβλήθηκε σε έλεγχο άλκοτεστ και νάρκοτεστ, με θετική ένδειξη.

Η 28χρονη Lesia Bykova, βρισκόταν στην Κύπρο από τις αρχές του Ιανουαρίου, αφού είχε λάβει σχετική άδεια παραμονής εγκαταλείποντάς την γενέτειρά της λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Με τον 30χρονο ύποπτο, σύμφωνα με την Αστυνομία διατηρούσε ερωτικές σχέσεις εδώ και λίγες βδομάδες και φαίνεται να γνωρίστηκα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)