Επανέρχεται το Κτηματολόγιο μετά την κυβερνοεπίθεση-Πιάνει ξανά δουλειά το Τμήμα στη Λευκωσία

Την σταδιακή επαναφορά συγκεκριμένων δικαιοπραξιών στο Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Λευκωσίας από αύριο, ανακοίνωσε το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας (ΤΚΧ), μετά την κυβερνοεπίθεση στην «Πύλη Κτηματολογίου», που σημειώθηκε την περασμένη βδομάδα.

Το Τμήμα βρίσκεται εκτός υπηρεσίας για τέσσερις εργάσιμες μέρες και όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, θα γίνεται σταδιακή επαναφορά και θα αφορά μόνον σε αποδοχή Δηλώσεων Μεταβιβάσεων, Υποθηκών και Εμπράγματων Βαρών και μόνο για τεμάχια / ακίνητα της Επαρχίας Λευκωσίας.

Το ωράριο λειτουργίας αποδοχής, θα είναι μεταξύ 8 π.μ. και 1:15 μ.μ. και για την αποδοχή Δηλώσεων Μεταβιβάσεων και Υποθηκών, θα τηρείται η υφιστάμενη διαδικασία των ραντεβού.

Στην ανακοίνωση το Τμήμα παρακαλεί το κοινό, όπως ακολουθεί τις διαδικασίες, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτησή του και για το χρόνο επαναλειτουργίας των υπόλοιπων Επαρχιακών Κτηματολογικών Γραφείων θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε δηλώσεις του στον REPORTER, o Διευθυντής του Κτηματολογίου, Ελίκκος Ηλία, οι πρώτες ενδείξεις έδειξαν ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε διαρροή προσωπικών δεδομένων και υπενθύμισε πως το 95% των δεδομένων του Κτηματολογίου είναι ανοικτά προς το κοινό μέσω της Πύλης. «Όσον αφορά το μικρό ποσοστό (5%), πρόκειται για ευαίσθητα δεδομένα, τα οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας δεν έχουν εκτεθεί».

Ο κος Ηλία, ευελπιστεί πως με την σταδιακή επαναφορά θα δοθεί τέλος στην οποιαδήποτε ταλαιπωρία έχουν υποστεί πολίτες, αφού όπως τόνισε πρόκειται για έναν ζωντανό Οργανισμό που εξυπηρετεί μεγάλο όγκο ανθρώπων και έχουν υπάρξει καθυστερήσεις. «Ζητάμε κατανόηση από τον κόσμο για την ταλαιπωρία, ωστόσο μπορούν να περιμένουν για λίγες ημέρες ακόμη εάν πρόκειται για μια δωρεά ή μεταβίβαση. Εάν πρόκειται για έναν αγοραστή που θα αποχωρήσει για το εξωτερικό, τότε έχουμε πρόβλημα και θα πρέπει να κάνει ένα πληρεξούσιο έγγραφο για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί».

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας
Με γραπτές εξετάσεις οι διορισμοί σε κλίμακες Α9 και Α11-Τι αλλάζει μετά το ψήφισμα της Βουλής
Μεγαλύτερη του αναμενομένου η ανάπτυξη της οικονομίας στα κατεχόμενα το 2023
Αναβλήθηκε η αποχή στα έξι δημόσια σχολεία του Ύψωνα
Πράσινο Bουλής για προμήθεια και εγκατάσταση 400.000 έξυπνων μετρητών ηλεκτρισμού από τη CYTA
Έγκριση κανονισμών Φορέα προς ικανοποίηση ιδιοκτητών κατεχόμενης περιουσίας