Φωνάζουν στα κατεχόμενα για τα σχολικά μαθήματα σε πλημμυρισμένες σκηνές

Τα προβλήματα που προκάλεσε η χθεσινή βροχή στις σκηνές που χρησιμοποιούνται ως αίθουσες διδασκαλίας και οι οποίες στήθηκαν σε κατεχόμενη Αμμόχωστο και Λευκόνοικο, προκαλούν την αντίδραση των γονέων και των συντεχνιών στα κατεχόμενα. Ο «υπουργός εθνικής παιδείας» σε μια πρώτη τοποθέτησή του παραδέχθηκε τη σοβαρότητα της όλης κατάστασης.

Σύμφωνα με τα αντιπολιτευόμενα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, οι Τουρκοκύπριοι γονείς κατηγορούν την Κυβέρνηση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές. Σύμφωνα με την «Γιενί Ντουζέν» μια ομάδα γονέων διαμαρτυρήθηκε κατά της «κυβέρνησης» για την απόφαση της έναρξης μαθημάτων σε σκηνές που στήθηκαν στα προαύλια δυο σχολείων. Στα δυο σχολεία ξεκίνησαν επίσης μαθήματα εξ αποστάσεως. Η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε μετά τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία, επειδή στα κτίρια όπου στεγάζονται τα δυο σχολεία παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις. 

Από την πλευρά τους, οι Τουρκοκύπριοι συνδικαλιστές θεωρούν «απαράδεκτη» την ιδέα της εκπαίδευσης σε σκηνές το 2023. Σύμφωνα με την «Γιενί Ντουζέν», ο γενικός γραμματέας της τ/κ ένωσης δασκάλων, Μπουράκ Μαβίς, αντιδρώντας στη νέα απόφαση της «κυβέρνησης» ανέφερε ότι «το σχολείο, το οποίο έχει 20 δασκάλους και 318 μαθητές και ιδρύθηκε το 1961, έφτασε στις ημέρες μας με διάφορες προσθήκες στο μπετόν. Προειδοποιήσαμε επανειλημμένα για τις ελλείψεις και την κακή κατάσταση των στηλών». 

Από την πλευρά του, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Μπούγκιουν Κίμπρις», ο «υπουργός εθνικής παιδείας», Ναζίμ Τσαβούσογλου επιχείρησε χθες να απαντήσει στις αντιδράσεις και τις επικρίσεις από το βήμα της «βουλής».

Ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι το «υπουργείο» του και το «υπουργείο οικονομικών» χτύπησαν την πόρτα της Τουρκίας με «εκατοντάδες έργα» δίχως να υπάρξει θετική ανταπόκριση από την τουρκική πλευρά στις προτάσεις της τ/κ πλευράς.

«Λένε ότι ντρέπονται για τη σκηνή, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα της, θα την αντιμετωπίσετε. Δεν μπορώ να προκαλέσω τον πόνο που βιώσαμε στο Αντίγιαμαν κρύβοντας την κατάσταση των σχολείων» ανέφερε ο Τουρκοκύπριος πολιτικός.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της
Βροχές σε ανατολικά και βόρεια, στο «μενού» του καιρού σήμερα
Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ