Πρόσκληση Μακρόν σε Χριστοδουλίδη για να επισκεφθεί το Παρίσι

Επίσκεψη στο Παρίσι για συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος Μακρόν προσκάλεσε τον Κύπριο ομόλογό του στη Γαλλία προκειμένου να συζητήσουν πιο διεξοδικά την πρόταση του Προέδρου Χριστοδουλίδη για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στις προσπάθειες για το Κυπριακό, πάντα υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Η πρόσκληση απευθύνθηκε χθες βράδυ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας των Γραφείων των δυο Προέδρων προκειμένου να διευθετηθεί η διμερής τους συνάντηση στο περιθώριο του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, είπε ότι το ενδιαφέρον του Γάλλου προέδρου εστιάζεται στην ουσία της πρότασης του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, το θέμα της ενεργότερης εμπλοκής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό, πρόσθεσε, απασχόλησε και την χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, είπε ο κύριος Λετυμπιώτης, διατύπωσε την πρόθεσή του να στηρίξει την πρόταση του Προέδρου, ο οποίος θα συναντηθεί στις 22 Μαρτίου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ανέφερε, επίσης, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η ομάδα του εργάζονται σήμερα παράλληλα με τις συναντήσεις που είναι προγραμματισμένες στην Αθήνα για την αυριανή συνάντηση με την αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει επίσης στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου χωριστές συναντήσεις, στις 22 Μαρτίου, με τους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ, δηλαδή με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, και την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκληρώνει σήμερα τις επαφές του κατά της διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα με ιδιωτικό πρόγευμα εργασίας με τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια, χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και με συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμο Β'.

Δειτε Επισης

Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Στο τραπέζι η επανεξέταση της Συρίας, μετά το πακέτο στον Λίβανο-Στις 17 Μάϊου η Υπουργική Σύνοδος
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Νέες φουρτούνες για το «Αφροδίτη», βίρα τις άγκυρες για «Κρόνο»
Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας
«Το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να είναι η λύση και δεν είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε»
Τη σημασία επίλυσης Κυπριακού υπογραμμίζουν τ/κ οργανώσεις