Σειρά εκδηλώσεων για ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές
21:45 - 13 Μαρτίου 2023

Σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων με στόχο την ενημέρωση, τη διαφώτιση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με τις διατροφικές διαταραχές, διοργανώνει ο ΟΚΥπΥ.
Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός αναφέρει ότι οι διατροφικές διαταραχές δεν έχουν φύλο, ηλικία, εθνικότητα η κοινωνική τάξη και είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο η έγκαιρη αναγνώριση τους όσο και η άμεση θεραπευτική παρέμβαση, κάτι το οποίο στοχεύει ο Μήνας Ευαισθητοποίησης για τις Διατροφικές Διαταραχές.
Στο πλαίσιο του μήνα, το Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕ.Π.Α.Δ.Δ) της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΠΥ), διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για ενημέρωση, τη διαφώτιση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές στοχεύει στην παροχή ελπίδας και υποστήριξης τόσο στα άτομα που επηρεάζονται, όσο και στις οικογένειές τους τονίζοντας πως η έγκαιρη διάγνωση και η θεραπεία δύναται να συμβάλουν στην επιτυχή αποθεραπεία των παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με διατροφικές διαταραχές.
Στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούνται, το Μακάρειο Νοσοκομείο και το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού φωταγωγήθηκαν στα χρώματα της εκστρατείας, το πράσινο και το μπλε λειτουργώντας ως φάρος φωτός/ελπίδας για τα άτομα και τις οικογένειες που επηρεάζονται από αυτές τις σοβαρές ασθένειες.
Επιπρόσθετα, θα πραγματοποιηθούν δύο θεατρικές παραστάσεις δωρεάν για το κοινό, με τίτλο «mondeLINK ANOREXIA ΙΙΙ*» από το Teatro Angelico σε σκηνοθεσία της Άντζελας Ριζάκη, την Πέμπτη 30 Μαρτίου του 2023 στο Θέατρο Μασκαρίνι στη Λευκωσία και την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στο Θέατρο Ένα/VERSUS στη Λεμεσό.
Το συγκεκριμένο θεατρικό έργο είναι γραμμένο με ιδιαίτερη ευαισθησία και λεπτότητα γύρω από το θέμα των διατροφικών διαταραχών, με εικόνες της πραγματικής ζωής και στοιχεία σωματικού θεάτρου.
Πηγή: ΚΥΠΕ