Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας ζητούν γονείς παιδιών με αναπηρίες

Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, ζήτησαν ο Σύνδεσμος Στήριξης Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με/χωρίς Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ/Υ) Κύπρου και η Παγκύπρια Οργάνωση Γονέων και φίλων παιδιών με εγκεφαλική και άλλες παραλύσεις Αγκαλιά Ελπίδας, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την εξεύρεση λύσεων σε θέματα που αφορούν τα μέλη του.

Σε επιστολή προς την Υπουργό που συνυπογράφουν η πρόεδρος του Συνδέσμου Στήριξης ΔΕΠ/Υ, Μαρίνα Γεωργίου, και η πρόεδρος της Αγκαλιάς Ελπίδας, Γιούλα Πιτσιάλη, εκφράζεται η βεβαιότητα ότι «με τη γνώση και την εμπειρία σας αλλά και με το ήθος και τις αρχές που σας διακατέχουν θα επιτύχετε να φέρετε αλλαγή νοοτροπίας και να οδηγήσετε τα σχολεία μας σε μια πορεία συμπερίληψης και ποιοτικής εκπαίδευσης για όλους τους μαθητές».

Αναφέρεται, ακολούθως, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς παιδιών με αναπηρίες, καταγγέλλοντας, μάλιστα, πως αντί να επιδιώκεται η λύση τους, αποκλείστηκαν οι οργανώσεις από τον διάλογο, με αποτέλεσμα την επικίνδυνη οπισθοδρόμηση στα δικαιώματα των παιδιών. «Ως εκ τούτου, ευελπιστώντας στην ευαισθησία που σας διακατέχει, επιθυμούμε να μας παραχωρήσετε λίγο από τον χρόνο σας για να συζητήσουμε μαζί σας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ώστε να σας θέσουμε τους προβληματισμούς μας αλλά και να επισφραγίσουμε μια ορθή και προς όφελος των παιδιών μας συνεργασία», αναφέρουν οι δύο πρόεδροι.

Περαιτέρω, τονίζουν ότι «εδώ και αρκετά χρόνια, είμαστε ενεργοί στον τομέα της παιδείας και μέλημα μας είναι η εξασφάλιση για όλα τα παιδιά, με αναπηρία ή χωρίς, της συμπεριληπτικής ποιοτικής εκπαίδευσης, χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις, όπως απορρέει από το άρθρο 24 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Προς αυτή την κατεύθυνση και με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, εκφράζουμε την ετοιμότητα μας για να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με τον πλέον εποικοδομητικό τρόπο, σε μια εποχή ενιαίας εκπαίδευσης, όπου θα διασφαλίζονται τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία ή/και εκπαιδευτικές ανάγκες».

Οι κυρίες Γεωργίου και Πιτσιάλη, οι οποίες επίσης συγχαίρουν την νέα Υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων τους, εκφράζουν την ελπίδα για την άμεση ανταπόκρισή της.

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 7.734 αιτήσεις στην «επιτροπή ακινήτων»-Αποφασίστηκε αποζημίωση 467.060.546 στερλινών
Εργαστήρια με θέμα τον αυτισμό πραγματοποίησε το ΥΠΑΝ
Για «αδιαφορία» στην τήρηση νομοθεσίας για θεσμό Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ κάνει λόγο η Ισότητα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Αντιδρούν για το χαλλουμι και ετοιμάζουν συνάντηση οι αγελαδοτρόφοι-«Ευνοείται η παραγωγή στα κατεχόμενα»
Υπάλληλοι καθυστερούν να μεταβούν στη δουλειά-Τι καταγράφει έκθεση της Ελεγκτικής για τον ΟΚΥΠΥ
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Ζήτησε άμεσα τα στοιχεία στελέχωσης των Συμπλεγμάτων ο ΥΠΕΣ
Οκτώ τυχεροί κέρδισαν αλλά δεν εξαργύρωσαν τα λαχεία τους-Επιστρέφουν στο κράτος τα χρήματα εντός Νοεμβρίου
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση Κύπρου για Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα