Προέβη σε ενέργειες για αποτροπή «αποσχιστικών» προσπαθειών στο Μπαχρέιν το ΥΠΕΞ

Στην ευρύτερη προσπάθεια της τουρκοκυπριακής πλευράς να εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά κάθε ευκαιρία προς εξυπηρέτηση των «σχεδιασμών» της για «νομιμοποίηση» της αποσχιστικής «οντότητας» των κατεχομένων, εντάσσει δημοσίευμα για συμβάν στην 146η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη στο Μπαχρέιν το Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι η «Κίπρις» φιλοξένησε σχετική φωτογραφία και έγραψε ότι η σημαία του ψευδοκράτους κυμάτιζε στο Μπαχρέιν όπου βρέθηκε αντιπροσωπεία της «βουλής» για την συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης που απαρτίζεται από 137 χώρες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών βρισκόταν συνεχώς σε πλήρη συντονισμό με την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων που συμμετείχε στην εν λόγω Διάσκεψη, καθώς και με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας στο Άμπου Ντάμπι (με διαπίστευση στο Μπαχρέιν) προς αποτροπή των όποιων «προσπαθειών» της τουρκοκυπριακής πλευράς για υπόσκαψη της διεθνώς αναγνωρισμένης κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας, τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Επί τούτου, και σε συνέχεια των συντονισμένων ενεργειών της Κυπριακής Δημοκρατίας, η κυβέρνηση του Μπαχρέιν, ως φιλοξενούσα χώρα της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης, παρενέβη και απέτρεψε τις προαναφερθείσες «προσπάθειες» της τουρκοκυπριακής πλευράς», σημειώνει περαιτέρω.

Το Υπουργείο Εξωτερικών δράττεται της ευκαιρίας για να επαναλάβει ότι τέτοιου είδους αποσχιστικές «ενέργειες» δεν υποβοηθούν τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων προς εξεύρεση λύσης του Κυπριακού εντός του συμφωνημένου πλαισίου του ΟΗΕ.

Δειτε Επισης

Τι περιέχει η πρόταση για εκεχειρία που συμφώνησε η Χαμάς-Συμφωνία τριών φάσεων
Στην Κύπρο η Κυριακίδου, προσφωνεί τη Βουλή σε σύνοδο για τα 20χρονα ένταξης
Στα ΗΑΕ για τουριστική έκθεση και επενδυτικό συνέδριο ο Υφυπουργός Τουρισμού
Η Χαμάς αποδέχθηκε πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα-Αρνητική η πρώτη αντίδραση Ισραήλ
Πιθανό να επέβαιναν σε μοτοσικλέτα οι δράστες των πυροβολισμών στο Ζακάκι
Ο Ερντογάν εγκαινίασε τη Μονή της Χώρας ως τζαμί-«Μια ακόμα ένδειξη της ευαισθησίας μας»
Οδηγούσε στην αντίθετη λωρίδα ο άτυχος Ευτύχιος-Εξετάσεις για την ταχύτητα των δύο οδηγών
Χειροπέδες στους αναζητούμενους και σε άλλους δύο για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Το Ισραήλ βομβαρδίζει σε περιοχές που διέταξε εκκένωση-«Πρόβα επέμβασης στη Ράφα»
Ρίψη πυροβολισμών έξω από οικία νωρίς το απόγευμα στη Λεμεσό