Μ. Σιζόπουλος: Απαιτείται επειγόντως λήψη μέτρων κατά των εκποιήσεων και της αύξησης των επιτοκίων

Απαιτείται επειγόντως η λήψη μέτρων κατά των εκποιήσεων και της αύξησης των επιτοκίων, αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Ο κ. Σιζόπουλος σημειώνει ότι "οι άδικες εκποιήσεις των ακινήτων έχουν καταστεί τα τελευταία χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα της πατρίδας μας", προσθέτοντας ότι "η αναστολή των εκποιήσεων τα τελευταία δυόμιση χρόνια όπως έχει πραγματοποιηθεί, έχει επιβεβαιώσει ότι δεν λύνει το πρόβλημα". Ως εκ τούτου, συνεχίζει, "επιβάλλεται η αναβολή των εκποιήσεων, να συνδυαστεί ταυτόχρονα και με άλλα κοινωνικά μέτρα τα οποία να μπορούν να στηρίξουν αποτελεσματικά τους ευάλωτους δανειολήπτες, κυρίως να τους στηρίξουν από τις άδικες εκποιήσεις οι οποίες γίνονται καθώς επίσης και από τις άδικες υπερχρεώσεις".

"Από την πλευρά της ΕΔΕΚ έχουμε πολλές φορές τονίσει ότι ανάμεσα στα μέτρα θα πρέπει να περιλαμβάνονται η άμεση σύσταση του ειδικού τμήματος στα Επαρχιακά Δικαστήρια στα οποία να μπορούν να προσφεύγουν οι δανειολήπτες οι οποίοι διαφωνούν είτε με τις άδικες υπερχρεώσεις είτε με την διαδικασία εκποίησης της περιουσίας τους", τονίζει ο Πρόεδρος του κόμματος, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να συνδυαστεί επίσης το σχέδιο ενοίκιο έναντι δόσης για να καλύπτει όσο το δυνατόν μεγάλο αριθμό δανειοληπτών.

"Τέλος, λόγω της μεγάλης αύξησης των επιτοκίων το τελευταίο χρονικό διάστημα, τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η βιωσιμότητα σημαντικού αριθμού δανείων, κυρίως στεγαστικών και επαγγελματιών δανείων. Ως εκ τούτου θα πρέπει άμεσα να υπάρξει ρύθμιση, ένα μέρος της αύξησης του επιτοκίου να απορριφθεί από τις τράπεζες και ένα μέρος από τον δανειολήπτη", αναφέρει ο Μαρίνος Σιζόπουλος. "Σε περιπτώσεις ευάλωτων δανειοληπτών να εξεταστεί και το ενδεχόμενο μερικής χορηγίας από την πλευρά του κράτους", προσθέτει.

"Στο πλαίσιο αυτών των μέτρων τα οποία θα πρέπει ως ένα ενιαίο πακέτο να ψηφιστούν από την βουλή, η ΕΔΕΚ εκτιμά ότι μπορούμε να δώσουμε αν όχι απόλυτη, μια σημαντική και αποτελεσματική προστασία στους ευάλωτους δανειολήπτες της πατρίδας μας", καταλήγει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Οι Δημοκρατικοί τρολάρουν τον Τραμπ-Είχε δωρίσει μαζί με την Ιβάνκα 8.000 δολάρια στην Κάμαλα Χάρις
Για προσπάθειες Κύπρου για Γάζα,για Ουκρανία και επέτειο εισβολής μίλησε ο Κόμπος στο ΣΕΥ
Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο δράσης του ΟΚΥπΥ για έκθεση ατόμων σε χημικούς παράγοντες μετά το ατύχημα στην πισίνα
Η Πελόζι στηρίζει την Κάμαλα Χάρις-«Είμαι σίγουρη ότι θα μας οδηγήσει στη νίκη στις προεδρικές εκλογές»
Βρυξέλλες και όχι Βουδαπέστη η επόμενη άτυπη σύνοδος ΥΠΕΞ της ΕΕ ανακοίνωσε ο Μπορέλ
Μακρόν: Εκτιμώ το θάρρος και το αίσθημα καθήκοντος του Μπάιντεν
Ιωάννου: Η επανένωση της χώρας μας είναι μονόδρομος
SOS από Europol: Αύξηση της παιδικής πορνογραφίας και πρόβλημα στην ταυτοποίηση των δραστών λόγω AI
Δέκα άνδρες που είχαν καταδικαστεί για τρομοκρατία εκτελέστηκαν δι' απαγχονισμού στο Ιράκ
Σιζόπουλος: Ραγιαδισμός και ηττοπάθεια οδηγούν σε καταστροφή το Κυπριακό