Μ. Σιζόπουλος: Απαιτείται επειγόντως λήψη μέτρων κατά των εκποιήσεων και της αύξησης των επιτοκίων

Απαιτείται επειγόντως η λήψη μέτρων κατά των εκποιήσεων και της αύξησης των επιτοκίων, αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Ο κ. Σιζόπουλος σημειώνει ότι "οι άδικες εκποιήσεις των ακινήτων έχουν καταστεί τα τελευταία χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα της πατρίδας μας", προσθέτοντας ότι "η αναστολή των εκποιήσεων τα τελευταία δυόμιση χρόνια όπως έχει πραγματοποιηθεί, έχει επιβεβαιώσει ότι δεν λύνει το πρόβλημα". Ως εκ τούτου, συνεχίζει, "επιβάλλεται η αναβολή των εκποιήσεων, να συνδυαστεί ταυτόχρονα και με άλλα κοινωνικά μέτρα τα οποία να μπορούν να στηρίξουν αποτελεσματικά τους ευάλωτους δανειολήπτες, κυρίως να τους στηρίξουν από τις άδικες εκποιήσεις οι οποίες γίνονται καθώς επίσης και από τις άδικες υπερχρεώσεις".

"Από την πλευρά της ΕΔΕΚ έχουμε πολλές φορές τονίσει ότι ανάμεσα στα μέτρα θα πρέπει να περιλαμβάνονται η άμεση σύσταση του ειδικού τμήματος στα Επαρχιακά Δικαστήρια στα οποία να μπορούν να προσφεύγουν οι δανειολήπτες οι οποίοι διαφωνούν είτε με τις άδικες υπερχρεώσεις είτε με την διαδικασία εκποίησης της περιουσίας τους", τονίζει ο Πρόεδρος του κόμματος, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να συνδυαστεί επίσης το σχέδιο ενοίκιο έναντι δόσης για να καλύπτει όσο το δυνατόν μεγάλο αριθμό δανειοληπτών.

"Τέλος, λόγω της μεγάλης αύξησης των επιτοκίων το τελευταίο χρονικό διάστημα, τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η βιωσιμότητα σημαντικού αριθμού δανείων, κυρίως στεγαστικών και επαγγελματιών δανείων. Ως εκ τούτου θα πρέπει άμεσα να υπάρξει ρύθμιση, ένα μέρος της αύξησης του επιτοκίου να απορριφθεί από τις τράπεζες και ένα μέρος από τον δανειολήπτη", αναφέρει ο Μαρίνος Σιζόπουλος. "Σε περιπτώσεις ευάλωτων δανειοληπτών να εξεταστεί και το ενδεχόμενο μερικής χορηγίας από την πλευρά του κράτους", προσθέτει.

"Στο πλαίσιο αυτών των μέτρων τα οποία θα πρέπει ως ένα ενιαίο πακέτο να ψηφιστούν από την βουλή, η ΕΔΕΚ εκτιμά ότι μπορούμε να δώσουμε αν όχι απόλυτη, μια σημαντική και αποτελεσματική προστασία στους ευάλωτους δανειολήπτες της πατρίδας μας", καταλήγει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Νέο τελεσίγραφο Χαμάς-«Όχι σε απελευθέρωση άλλων ομήρων χωρίς νέα κατάπαυση του πυρός στη Γάζα»
Τα επτά μέτρα του Υπ. Μεταφορών μετά τη φωτιά σε σχολικό λεωφορείο-Πού στοχεύουν
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,6 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες-Προειδοποίηση για τσουνάμι
Νέα άφιξη 54 παράτυπων μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο-Συνελήφθη ο ένας
Αιχμές Μακρόν σε Νετανιάχου-«O πόλεμος θα κρατήσει χρόνια αν θέλετε να καταστρέψετε ολοκληρωτικά τη Χαμάς»
Πρόεδρο Αρμενίας και Αντιπρόεδρο Γκάμπια συνάντησε ο ΠτΔ, επαφές και με αξιωματούχους ΗΑΕ
Πάνω από 110 χώρες συμφωνούν να τριπλασιάσουν την παγκόσμια ικανότητα ΑΠΕ έως 2030
Φόβοι για τη νέα πανδημία λόγω της πνευμονίας στην Κίνα-Καθησυχάζουν οι ειδικοί
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος στη Γερμανία μετά τις σφοδρές χιονοπτώσεις-Πάνω από 760 πτήσεις ακυρώθηκαν
Στο νοσοκομείο μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο στο κέντρο της Λευκωσίας