Εμμένει στη θέση του ο 30χρονος για το φόνο-Έδειξε και σεξουαλική κακοποίηση η νεκροτομή

Παρά τα ευρήματα της νενομισμένης νεκροτομής επί της σορού της 28χρονης Lesia Bykova, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε την 11η Μαρτίου στην Πέτρα του Ρωμιού, έσφιξαν τον κλοιό στον 30χρονο φίλο της που φόρεσε χειροπέδες, εντούτοις ο ύποπτος, ο οποίος τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, επιμένει στο αρχικό του σενάριο.

Μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν από την νεκροτομή που διενεργήθηκε από την επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσία, Αγγελική Παπέττα, και τον ιατροδικαστή Ορθόδοξο Ορθοδόξου, οι οποίοι υπέδειξαν εγκληματική ενέργεια, ανατρέποντας τα περί ατυχήματος που διερευνούσε η Αστυνομία, με βάση τους ισχυρισμούς του 30χρονου, το ΤΑΕ Πάφου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του συντρόφου της, ο οποίος ήταν και το μοναδικό άτομο που βρισκόταν στη σκηνή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανατροπή δεδομένων από τη νεκροτομή στη 28χρονη-Φόνος εκ προμελέτης, συνελήφθη ο σύντροφος

Ωστόσο, ανακρινόμενος ο 30χρονος, επιμένει στην αρχική του θέση, αρνούμενος ότι σκότωσε την 28χρονη φίλη του, παρά το γεγονός πως η νεκροτομή στο θύμα έδειξε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης και κατάγματα διάφορα σημεία του σώματος της που δεν δικαιολογούνταν να επήλθαν από την πτώση.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο REPORTER, το θύμα είχε κατάγματα στο λαιμό, τον αυχένα και σε άλλα σημεία του σώματος της, τα οποία δεν ήταν από την πτώση της στο κενό, ενώ τα σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, έβαλαν στο κάδρο των ανακριτών συγκεκριμένο σενάριο. Υπενθυμίζεται πως Παπέττα και Ορθοδόξου έδειξαν αιτία θανάτου τις πολλαπλές κακώσεις, ωστόσο λήφθηκαν δείγματα για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις.

Παρά τα ιατροδικαστική ευρήματα που βαραίνουν τη θέση του 30χρνου, ο ίδιος επιμένει στην αρχική του θέση, αρνούμενος πως κακοποίησε σεξουαλικά την 28χρονη και πως την σκότωσε.

Ο 30χρονος ισχυρίζεται πως η σύντροφος του έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο κενό στην προσπάθεια της να βγάλει φωτογραφία, ενώ σε σχέση με τις εκδορές που εντοπίστηκαν στο σώμα του, αναφέρει πως προκλήθηκαν στην προσπάθεια του να την σώσει.

Είναι λόγω αυτών των ισχυρισμών που η Αστυνομία διερευνούσε αρχικά ατύχημα, ωστόσο έπειτα από την νεκροτομή πλέον διερευνά φόνο εκ προμελέτης.

Παράλληλα, ο 30χρονος ανέφερε πως οι δύο τους διασκέδαζαν σε νυχτερινό κέντρο και στη συνέχεια μετέβησαν στην Πέτρα του Ρωμιού, ενώ από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στον νεαρό, βρέθηκε θετικός σε άλκοτεστ και νάρκοτεστ.

Πάντως, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο άνδρας φέρει εκδορές στο σώμα του και ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι προκλήθηκαν στην προσπάθειά του να κατέβει τους βράχους, για να βοηθήσει την 28χρονη.

Οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν τις εξετάσεις, ενώ αναζητούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης ώστε να εξακριβωθούν οι ισχυρισμοί και οι κινήσεις του ζευγαριού. Ωστόσο, η δύσκολη εξίσωση είναι στο τι προηγήθηκε του θανάτου της 28χρονους, αν και τα ευρήματα της νεκροτομής δείχνουν συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Οι έρευνες συνεχίζονται και ο ύποπτος αναμένεται να περάσει από νέα ανάκριση, ωστόσο οι ανακριτές προσπαθούν να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ ώστε η υπόθεση να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου, ανεξαρτήτως με τη θέση που παρουσιάζει ο 30χρονος.

Σημειώνεται ότι ο ύποπτος υπέβαλε, μέσω των δικηγόρων του, αίτημα για διενέργεια δεύτερης νεκροτομής στη σορό, στην οποία θα παρίσταται ιδιώτης ιατροδικαστής. Το αίτημα μελετάται από τη Νομική Υπηρεσία.

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)