Κανένα ίχνος από τον Καμπούρη-Ελλείπον και καταζητούμενος για τέσσερις μήνες

Ανοιχτός για τέταρτο μήνα παραμένει ο φάκελος τις εξαφάνισης του 35χρονου Ανδρέα Χρίστου, άλλως Καμπούρης από τη Σωτηρά, ο οποίος είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο τον περασμένο Δεκέμβρη, αλλά τελικά μετατράπηκε σε καταζητούμενο πρόσωπο για την ενέδρα θανάτου με στόχο 42χρονο, που έλαβε χώρα στην Ορόκλινη στις 4 Δεκεμβρίου και από την οποία τραυματίστηκε εξάχρονο.

Μπορεί το κεφάλαιο της μυστηριώδους εξαφάνισής του 35χρονου να παραμένει ανοιχτό, ωστόσο αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ενδείξεις που να καταδεικνύουν τον χώρο που βρίσκεται ο 35χρονος, χωρίς να αποκλείεται οτιδήποτε, ακόμα και να έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 35χρονος δεν έδωσε σημεία ζωής και δεν έχει επαφές με οποιοδήποτε πρόσωπο, ώστε οι Αρχές να μπορέσουν να αποκλείσουν κάποια σενάρια και να οδηγηθούν στα ίχνη του. Μάλιστα, την υπόθεση ερευνούν τόσο η Κυπριακή Αστυνομία, όσο και οι Βρετανικές Βάσεις, καθότι όχημα που οδηγούσε ο Καμπούρης πριν την εξαφάνισή του, είχε εντοπιστεί στην περιοχή των Βρυσούλλων, που είναι έδαφος των Βρετανικών Βάσεων. Υπενθυμίζεται, πως το όχημα ανήκει στην αδελφή του και το είχε ζητήσει για να «πάει κάπου και να έρθει», όπως της ανέφερε, ενώ από τις έρευνες σε αυτό, εντοπίστηκαν ίχνη εύφλεκτης ύλης, κάτι που δείχνει πως επιχειρήθηκε να καεί, εξού και τα ερωτήματα που προκύπτουν γύρω από την εξαφάνιση του.

Η απόπειρα φόνου και η μυστήρια εξαφάνιση

Όλα ξεκίνησαν την 4η Δεκεμβρίου 2022, όταν 31χρονος μαζί με τον Καμπούρη αποπειράθηκαν να σκοτώσουν 42χρονο έξω από οικία στην Ορόκλινη, με αυτόματο όπλο, την ώρα που επιβιβάζονταν στο όχημα του στόχου, 39χρονος και το εξάχρονο παιδί του.

Ο 31χρονος στη θέα του 42χρονου πήρε εντολή από τον Καμπούρη, όπως υποστήριξε αργότερα μετά τη σύλληψή του, για να ανοίξει πυρ. Από τις είκοσι σφαίρες που έπεσαν από στρατιωτικό τυφέκιο που κρατούσε ο 31χρονος τραυματίστηκε τόσο ο 42χρονος, όσο και το εξάχρονο παιδί.

Ακολούθως, από στοιχεία που εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν από τη σκηνή του εγκλήματος, οι Αρχές έφθασαν στα ίχνη του 31χρονου, την ίδια ώρα που η οικογένεια του Καμπούρη τον δήλωνε ως ελλείπον πρόσωπο. Η σύλληψη του 31χρονου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, αφού έδωσε τον 35χρονο ελλείποντα ως το πρόσωπο που του έδινε εντολές κατά την απόπειρα φόνου. Έδειξε παράλληλα ως ιθύνων νου της απόπειρας γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος παρότι συνελήφθη, στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, αφού, σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν υπήρξαν στοιχεία που να τον δένει την υπόθεση.

Το κουβάρι άρχισε σιγά σιγά να ξετυλίγεται και ο 35χρονος Καμπούρης από ελλείπον πρόσωπο μετατράπηκε σε καταζητούμενο. Στις 7 Δεκεμβρίου εντοπίστηκε το όχημα της αδελφής του, το οποίο της είχε ζητήσει την προηγούμενη ημέρα για να πάει «κάπου», σε ανοιχτό χώρο στις Βρυσούλλες.

Το όχημα ήταν περιλουσμένο με βενζίνη, ενώ εντός του εντοπίστηκε και ένα κινητό τηλέφωνο. Έκτοτε, τα ίχνη του Καμπούρη αγνοούνται και οι Αρχές δεν κατάφεραν μέχρι στιγμής να εντοπίσουν στοιχεία που θα βοηθούσαν στην ανεύρεσή του.

Από αναβολή σε αναβολή η δίκη

Την ίδια ώρα, σε ότι αφορά στον 31χρονο συλληφθέντα που αντιμετωπίζει συνολικά επτά κατηγορίες, παραπέμφθηκε σε δίκη, η οποία μέχρι στιγμής οδεύει από αναβολή σε αναβολή.

Στις 28 Φεβρουαρίου, είχε αιτηθεί αναβολή λόγω διαφωνιών με τον δικηγόρο του και αφού ζήτησε νομική αρωγή το Δικαστήριο αποφάσισε να ορίσει την επόμενη δικάσιμο στις 15 Μαρτίου.

Κατά τη συγκεκριμένη δικάσιμο ο 31χρονος αναμένεται να απαντήσει εάν παραδέχεται ή όχι τις κατηγορίες συνωμοσίας για φόνο, απόπειρας για φόνο, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατοχής πυροβόλου όπλου, μεταφοράς πυροβόλου όπλου, κατοχής πυρομαχικών και μεταφοράς πυρομαχικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποκαλάμες, μπάλες σανού και ξηρά χόρτα κάηκαν από πυρκαγιά στην Τερσεφάνου
Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους
Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»
Απόρριψη έφεσης ΑΤΗΚ από Εφετείο για πρόστιμο από ΕΠΑ