Συναντήθηκε με τον Υπουργό Επενδύσεων της Σαουδικής ο ΠτΔ-Οι προτεραιότητες που έθεσαν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας κ. Khalid Al-Falih.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν τρόποι για την περαιτέρω εμβάθυνση και επέκταση της διμερούς συνεργασίας, η οποία ενισχύεται συνεχώς από το 2017 και εντεύθεν.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Υπουργός Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας αναφέρθηκαν ακόμη στη σημασία της υπογραφής σήμερα του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας και του Υπουργείου Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τονίστηκε, επίσης, η βούληση των δύο χωρών για συνεργασία, μεταξύ άλλων, στους τομείς της Ναυτιλίας, του Τουρισμού, της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών, των Οικονομικών Υπηρεσιών και της Ενέργειας.

Σημειώθηκε, εξάλλου, η βούληση εκατέρωθεν να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση των υπόλοιπων συμφωνιών που εκκρεμούν σε τομείς, όπως ο Τουρισμός και η Ανώτερη Εκπαίδευση, και σημειώθηκε η αμοιβαία επιθυμία όπως οι Κυβερνήσεις των δύο χωρών θεσμοθετήσουν ένα πλαίσιο συνεργασίας, έτσι ώστε πέραν της ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας ενθαρρυνθεί η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα Κύπρου και Σαουδικής Αραβίας. 

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Υπουργός Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας εξέφρασαν ικανοποίηση για το γεγονός ότι τον ερχόμενο μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν απευθείας πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε πρόσκληση προς τον Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας για να επισκεφθεί τη χώρα μας.

Δειτε Επισης

Τα μέτρα της Κύπρου για το κράτος δικαίου παρουσίασε στις Βρυξέλλες ο ΥΠΕΞ
Τη δέσμευσή του για λύση στη βάση ΔΔΟ εξέφρασε ο ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις
Στην Αυστραλία ο Ερσίν Τατάρ-«Στόχος μου να αγκαλιάσω του ανθρώπους μας»
Ενδιαφέρον από αμερικανικό ταμείο για εμπλοκή στο Great Sea Interconnector
Στο Υπουργικό η Στρατηγική Δημοσιονομικής Πολιτικής-Αρχίζει ο καταρτισμός του κρατικού προϋπολογισμού
Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΕΕ έχει κάθε συμφέρον να συμβάλει στη λύση του Κυπριακού
Χ. Στυλιανίδης: Μόνη οδός για επιβίωση των Κυπρίων η συμμετοχή στην ΕΕ
Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Πολωνία θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος
Παρέμβαση ΠτΔ για αλλαγές κρεβατιού και αποχωρητήριων στο νοσοκομείο Τροόδους-«Ντρέπομαι που χρειάστηκε»
Επισκέψεις αρχηγών κρατών για στήριξη του σχέδιου Αμάλθεια ανακοίνωσε ο Πρόεδρος