Προειδοποιούν με διαμαρτυρίες οι κρατούμενοι για τις προεδρικές χάρες-Ανοιχτή επιστολή

Με κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες προειδοποιούν οι οικογένειες και οι φίλοι των κρατουμένων, σε περίπτωση που υπάρχουν εξαιρέσεις ομάδες καταδίκων, από την προεδρική χάρη, που δεν είχαν εξαιρεθεί το 2018.

Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση της κας. Άννας Αντωνίου, εκ μέρους του Συνδέσμου Προστασίας Δικαιωμάτων Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων, «μετά την είδηση σε γνωστή εφημερίδα αναφορικά με το θέμα προεδρικής χάρης σε κατάδικους, να αναφέρουμε ότι ο Σύνδεσμος μας επί δύο μήνες προσπαθεί να λάβει συγκεκριμένη τοποθέτηση απευθείας από τα αρμόδια άτομα, χωρίς αυτό να έχει πετύχει μέχρι σήμερα πάρα τις γραπτές επιστολές, τα μηνύματα, τις υποσχέσεις και άλλες πληροφορίες και ενημερώσεις».

Η κα. Αντωνίου πρόσθεσε πως ο σύνδεσμος, αφού συνεδρίασε σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου, «ομόφωνα αποφάσισε και δηλώνει και προειδοποιεί, εκ νέου, ότι, σε περίπτωση που εξαιρεθούν από το Συνταγματικό έθιμο της προεδρικής χάρης μεγάλες ομάδες κατάδικων που δεν είχαν εξαιρεθεί το 2018, οι κρατούμενοι, οι οικογένειες τους και φίλοι αυτών θα προβούν σε άμεσες και μαζικές κινητοποιήσεις / διαμαρτυρίες έξω από τα γραφεία όλων των αρμόδιων αρχών».

Η κα. Άννα Αντωνίου ξεκαθάρισε ότι «δεν πρέπει να ξεχνούμε και δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι παιδιά και οικογένειες επηρεάζονται όλοι μαζί από αυτές τις αποφάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας οι οποίες παραβιάζουν την αρχή της ισότητας και της αίσθησης ασφαλείας δικαίου».

Καταλήγοντας, η κα. Αντωνίου σημείωσε πως «σε αναμονή των εξελίξεων και ξεκάθαρων τοποθετήσεων από τον νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας και Γενικό Εισαγγελέα, ο Σύνδεσμος παραμένει έτοιμος στην ενεργοποίηση των πιο πάνω σε περίπτωση που δεν εισακουστούν οι προειδοποιήσεις».

Δειτε Επισης

Εικόνες από τη μοιραία πτήση με προορισμό τη Σιγκαπούρη που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο επιβάτη
Παρέμβαση ΠτΔ για αλλαγές κρεβατιού και αποχωρητήριων στο νοσοκομείο Τροόδους-«Ντρέπομαι που χρειάστηκε»
Επισκέψεις αρχηγών κρατών για στήριξη του σχέδιου Αμάλθεια ανακοίνωσε ο Πρόεδρος
Η πληροφορία που οδήγησε στον οπλισμό σε τάφο και η... λίστα των τεκμηρίων-Όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο
Έθαψε ζωντανή τη σύζυγο της-Πώς ανακάλυψαν το πτώμα της γυναίκας
Αναβολή στην υπόθεση απόπειρας φόνου στο Ψάθι
Οδηγός λεωφορείου στον Ασπρόπυργο κατηγορείται πως βίασε 27χρονη και αφέθηκε ελεύθερος
Δικηγόρος Ταμασού για υπόμνημα μοναχών: Έπραξε αυτό που όφειλε να πράξει ο κάθε ιεράρχης
Συγκινητικό βίντεο με γυναίκα που αγκαλιάζει τον δότη που της έσωσε τη ζωή-«Ήμουν έτοιμη να φύγω...»
Καταδικάστηκε για βόμβα, πέρασε αστυνομικός και κόπηκε στο παρά πέντε-Δικαστική κατσάδα σε Αστυνομία