Ψήφισε για πρόεδρο ΔΗΣΥ ο Αναστασιάδης-«Όποιος κι αν εκλεγεί η πορεία παραμένει πρωταγωνιστική»

Στις κάλπες, για να συμβάλει με τον τρόπο του στην εκλογή του επόμενου προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, προσήλθε το πρωί του Σαββάτου και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος επεσήμανε πως όποιος και να εκλεγεί, η πορεία της παράταξης θα παραμείνει πρωταγωνιστική.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Άντρη, προσήλθε λίγο μετά τις 10:00 στο Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στη Λεμεσό, ώστε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε πως η παλιά γενιά παραδίδει σκυτάλη στους νεότερους.

«Χαίρομαι πραγματικά, επειδή δύο καταξιωμένα, νέα στην ηλικία καταξιωμένα πολιτικά πρόσωπα διεκδικούν την προεδρία της παράταξης. Δεν έχω καμία αμφιβολία, πως όποιος και να εκλεγεί, η πορεία της παράταξης θα παραμείνει πρωταγωνιστική και με την διεύρυνση των δραστηριοτήτων ή την επαναδραστηριοποίηση σωρείας οργανώσεων, που στο παρελθόν λειτουργούσαν και έδιναν μία νέα δυναμική».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, να υποδείξει ποιος είναι ο δικός του εκλεκτός, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαμογέλασε και αστειευόμενος απάντησε πως «είχα την εντύπωση πως η άσκηση του δικαιώματος ψήφου είναι μυστική. Αφήστε με να το διατηρήσω αυτό».

Κληθείς να σχολιάσει πως είναι αυτές οι δέκα ημέρες μακριά από το Προεδρικό, μετά από δέκα χρόνια παρουσίας, ο Νίκος Αναστασιάδης τόνισε πως έχει μεταφέρει αρκετές κούτες, γεμάτες πράγματα. «Έχω μεταφέρει δεν ξέρω πόσα κασόνια, που περιέχουν βιβλία, πρακτικά, περιέχουν σωρεία εγγράφων είτε του Κυπριακού, ομιλίες, παρεμβάσεις. Πέραν από της γκαρνταρόμπας που διατηρούσα στο Προεδρικό. Είναι αγώνας, αλλά ξεκουράζομαι ως ενεργός πολίτης».

Όσον αφορά στην παρουσία του στο πολιτικό του γραφείο στη Λεμεσό, υπέδειξε πως παρευρίσκεται κάποιες ώρες, όμως προέχει η ξεκούραση.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ
BINTEO: Ξέγνοιαστες στιγμές για μια αρκούδα-Έκανε κούνια σε αυλή σπιτιού
Ποινικοποιείται η ψευδής κατάθεση στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας
«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»-Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος του Μενιδίου
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
ΝΑΤΟ: Αυξήθηκαν κατά 20% το πρώτο τρίμηνο του 2024 οι αποστολές μαχητικών για την αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών